Heb je ook zo’n last van slechte nachten? Dit kan natuurlijk met van alles te maken hebben, zoals stress op het werk, een slechte relatie of geldproblemen. Het kan echter ook met iets anders te maken hebben en deze mogelijkheid blijft vaak (onterecht) onderbelicht. En dat terwijl het zo makkelijk op te lossen is!

Misschien heeft het namelijk met je slaapkamer te maken en dan wel: hoe deze slaapkamer eruit ziet. De slaapkamer moet namelijk een plek zijn waar jij je prettig voelt. Het zal een plek zijn waar je tot rust moet komen, waardoor je met de volgende dag weer met frisse moed en vol energie aan de dag kan beginnen. Een goede nacht betekent een goede start van de dag. Onderschat dit dus nooit! En néé, het zit hem niet alleen maar in het bed (maar wel een beetje)!

1. Rustgevende kleuren

Kleur doet veel met ons brein: ze hebben een psychologische werking op onze hersenen. Bedenk bij het inrichten van je slaapkamer dus goed in welke kleuren je de muren verft, want het heeft wel degelijk effect. Kies in plaats van felle primaire kleuren voor rustgevende tinten, zoals pasteltinten. De volgende kleuren zorgen allemaal voor een positief effect op je humeur en zijn het meest geschikt voor in de slaapkamer:  zachte tinten van groen, zachte blauwtinten en zandkleurige tinten. Van deze tinten is bekend dat zij een rustgevend effect op ons hebben, dus maak hier gebruik van. 

Als je het lastig vindt om een kleur te kiezen, kies dan voor de zachtere tint van je lievelingskleur. Is je lievelingskleur bijvoorbeeld blauw? Kies dan simpelweg een lichte, zachte tint blauw voor in je slaapkamer.

slechte nachtrust oplossingen

2. Verlichting

Verlichting is in ieder interieur van belang en dus zeker ook in je slaapkamer! Het zorgt voor de juiste sfeer. Maak gebruik van sfeerlampjes en vermijd ongezellig fel licht. Een grote lamp is wel handig om schoon te maken of om op te ruimen, maar voor de sfeer kun je beter gebruik maken van kleine, meer sfeervolle lampen. Plaats in de hoeken en bij je bed kleine, sfeervolle kampen met gedimd licht. Vermijd uiteraard rare kleuren licht, zoals blauw licht en groen licht. Zulk licht bewerkstelligt eerder het tegenovergestelde.

slechte nachtrust

3. Opgeruimde slaapkamer

Een ruime slaapkamer geeft een fijn gevoel. Als alles netjes is opgeruimd zal de kamer er rustiger en ruimer uit zien. Troep is nooit aantrekkelijk, hier kijk je al snel tegen op om het op te ruimen. In veel gevallen van de slaapkamers is het ook lastig om een plek te vinden voor alle spullen die je in de loop van de tijd heb gekocht. Om dit probleem op te lossen zal kun je een boxspring met opbergruimte overwegen. Dit is een volwaardig boxsping bed met daarin een grote opbergruimte. Je kunt het bed openklappen en op die manier creëer je veel ruimte voor het opbergen van spullen in de boxspring. Je kan bijvoorbeeld al je zomerkleding in de winter onder het bed in de opbergruimte opbergen. Of al je beddengoed, zoals kussens, lakens, moltons etc. Het werkt verrassend goed, het gaat in onze ervaring niet ten koste van het comfort en het opbergmechaniek is robuust en gaat niet snel kapot.

Durf vaarwel te zeggen tegen slechte nachten en begin bij deze makkelijk door te voeren verbeteringen! Laat je ons je ervaringen weten?