Wil je eens iets nieuws in je woning? Dan kan gelaagd glas een interessante optie zijn om voor te gaan. Dit zijn lagen glas die met behulp van een folie tot een geheel worden gemaakt. Het glas zal daardoor minder snel in stukken breken als het scheurt. Het blijft goed bij elkaar. Dit is natuurlijk een belangrijk voordeel met het oog op de veiligheid. Dit is echter lang niet het enige wat je eruit haalt als je voor dit type glas kiest. Het is zeker ook leuk om daar eens dieper op in te gaan.

Oog voor de veiligheid

De belangrijkste reden om voor gelaagd glas te kiezen is de veiligheid. Dat komt natuurlijk doordat er geen stukken en scherven kunnen ontstaan. Wanneer je het glas gebruikt in situaties waarin het kwetsbaar is, bijvoorbeeld door vallen, dan is het fijn wanneer het glas daartegen bestand is. Zo kan je net wat beter voorkomen dat er allerlei soorten letsel kunnen ontstaan. Daarbij is het wel belangrijk om te kijken naar de dikte van de folie. Hoe dikker die laag is, hoe beter dat is voor de veiligheid. Daarnaast brengt dat andere pluspunten mee.

Meer doen met de folie

Het is in de eerste plaats dus een manier om meer veiligheid te verzorgen. Dat is echter lang niet het enige wat je ermee kan doen. De folie kan ook allerlei belangrijke eigenschappen bevatten. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om geluid te dempen. Daardoor wordt het wat rustiger en meer ontspannen, bijvoorbeeld in huis. Daarnaast kan je met de folie ook voor allerlei leuke effecten zorgen. Waardoor je ruimte een hele andere look krijgt, zonder grote veranderingen te hoeven doorvoeren. Dit kunnen dus stuk voor stuk ook redenen zijn om gelaagd glas te gaan gebruiken in een ruimte.

wat is gelaagd glas

Voor welke ruiten geschikt?

Het is wel goed om even te bekijken wanneer je dit type glas het beste kan gebruiken. Dan kom je bijvoorbeeld uit bij ruiten die op de grond of laag bij de grond zitten die zijn vaak net wat kwetsbaarder dan ramen die wat hoger zitten. Dan is het gebruik van de ramen met folie dus al snel een sterk pluspunt. Ook in daken kan het heel goed werken. Daar kan immers van alles op vallen en dan is wat extra bescherming dus al snel een sterk voordeel te noemen. Zoek daarvoor dan wel de juiste ramen uit.

Goed laten voorlichten

Het is aan te raden om je goed te laten voorlichten over gelaagd glas. Niet in de laatste plaats omdat er wel heel veel verschillende soorten zijn. Zo kijk je dus niet alleen naar de kosten. Je moet ook kijken naar wat je nodig hebt in jouw situatie. Op die manier kan je er dan dus ook het beste uithalen. Er is bovendien ook veel mee mogelijk. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer je een afwijkend model nodig hebt. Wel moet je dit dan aan een kenner voorleggen. Zo weet je zeker dat het allemaal op correcte wijze zal gebeuren.