Wat kosten de verschillende manieren van isoleren? Dit is een vraag die veel mensen bezighoudt. In dit artikel bespreken we de prijzen van verschillende soorten isolatie. Daarnaast leer je in het kort de voor- en nadelen kennen van elke methode van isolatie, wat zeker handig is om te weten. Op deze manier kun je namelijk snel en eenvoudig de juiste isolatie kiezen voor je woning.

De kosten van spouwmuurisolatie

De meest voorkomende manier van isoleren is spouwmuurisolatie. Dit is een goede keuze als je wilt besparen op de energiekosten. Spouwmuurisolatie wordt aangebracht in de spouw tussen de buiten- en binnenmuren van een woning. Het nadeel van spouwmuurisolatie is dat een investering kan zijn die relatief duur is. 

Spouwmuurisolatie kosten bedragen namelijk ongeveer €35 per m². Het voordeel is echter wel dat je spouwmuurisolatie kunt laten vergoeden door de overheid, waardoor de kosten ineens een stuk lager zijn geworden. Als je een gemiddelde woning hebt, kun je ongeveer €700 besparen op de energiekosten per jaar buiten de subsidie om.

Vloerisolatie en de kosten dat dit met zich meebrengt

Vloerisolatie is een andere populaire optie. Vloerisolatie wordt aangebracht onder de vloer van een woning. Het voordeel van vloerisolatie is dat het de warmte beter binnen houdt. Het nadeel is echter dat het een stuk duurder is dan spouwmuurisolatie. Vloerisolatie kost ongeveer €50 per m². Je kunt ongeveer €1000 op de energiekosten per jaar besparen wanneer je beschikt over een gemiddeld huisje.

manieren van isoleren

De kosten van dakisolatie

Dakisolatie is ook een goede keuze als je wilt besparen op de energiekosten. Dakisolatie wordt aangebracht onder het dak van een woning. Het voordeel van dakisolatie is dat het de warmte beter binnen houdt doordat de warme lucht niet via het dak kan ontsnappen. Het nadeel is echter dat het aardig wat werk vergt om te laten installeren. Dakisolatie kost ongeveer €60 per m². Je ongeveer €1200 op de energiekosten besparen wanneer je beschikt over een gemiddeld huisje.

Zoals je kunt lezen, verschillen de kosten van verschillende soorten isolatie. Spouwmuurisolatie is de goedkoopste optie, maar vloerisolatie en dakisolatie zijn beter in staat om de warmte binnen te houden. Het is belangrijk om te overwegen wat voor soort isolatie het beste bij je past.

Als je niet zeker weet welke optie het beste bij je huis past, kun je altijd contact opnemen met een professional voor advies. Ook zijn er veel websites waarbij je soorten isolatie goed met elkaar kunt vergelijken. Denk dan aan websites als Duurzaamheidsvergelijker.nl. Hier zie je precies welke isolatiemethodes het duurzaamst zijn. Zo is het maken van de juiste keuze op het vlak van goedkope prijzen en duurzaamheid ineens een stuk makkelijker geworden.