De populariteit van rolluiken is de laatste jaren weer erg aan het stijgen. Door de nieuwste technieken is het welbekende product namelijk flink verbeterd. Een bekend nadeel van (oude) rolluiken is het vervelende geluid wanneer het regent of hagelt. Door het toepassen van anti-klankband is dit probleem grotendeels verholpen. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten verkrijgbaar. Je hebt niet alleen de keuze uit allerlei kleuren en stijlen, maar kunt ook eens kijken naar elektrische rolluiken met een motor op zonne-energie. Meer weten? In deze blogpost lees je waarom rolluiken zo handig zijn.

Zonwerend

Rolluiken zijn natuurlijk de ideale vorm van zonwering. Het houdt niet alleen het felle zonlicht tegen, maar ook de warmte van de zonnestralen. Wist je dat jouw woning in de zomer gemiddeld 6 a 7 graden koeler blijft wanneer je de rolluiken sluit? Dit is veel effectiever dan jaloezieën, shutters of rolgordijnen.

Isolerend

In de zomer blijft het lekker koel in huis, maar ook in de winter komen rolluiken goed van pas. Door de isolerende werking blijft de warmte veel langer binnen. Je hoeft minder hard te stoken en bespaart dus energie. Dat is beter voor het milieu en voor jouw portemonnee.

rolluiken

Geluidswerend

Woon je aan een drukke straat of ben je een hele lichte slaper? Met rolluiken heb je minder last van geluiden van buitenaf en verbeter je de nachtrust. Het is ook handig voor betere concentratie in je werkkamer of wanneer je helemaal ongestoord wil opgaan in een mooie film.

Verduisterend 

Een rolluik kan een kamer op ieder moment van de dag geheel verduisteren. Dit is erg fijn als je nachtdiensten draait en overdag slaap wil pakken. Of wanneer jouw kindje tijdens de lichte zomeravonden lastig in slaap komt als het nog niet donker genoeg is in de slaapkamer.

Inbraak vertragend

In principe werken alle rolluiken inbraak vertragend. Wel zijn elektrische rolluiken een stuk veiliger dan handmatige rolluiken. Door de motor kun je ze niet zomaar omhoog tillen. Tegenwoordig zijn de meeste moderne rolluiken standaard voorzien van anti-optilveren. Deze stugge veren schieten op slot en zijn dus de perfecte inbraakpreventie. Ook het uiterlijk van stevige rolluiken schrikt veel inbrekers al af. 

Elektrische bediening

Waar de meeste rolluiken vroeger nog handgeschakeld waren, is nu het aanbod aan elektrische varianten met afstandsbediening een stuk groter. Er zijn zelfs moderne rolluiken die je kunt verbinden met een app op je telefoon. Zo kun je van een afstand al jouw rolluiken bedienen. Super handig!