Wil je graag een professionele ladder kopen, maar weet je niet welk type het beste bij je past? In deze blog helpen we je graag een eindje op weg, zodat jij straks goed kunt bepalen welk model het beste bij je past. Een goede ladder is namelijk kostbaar en vaak duur in de aanschaf. Je kan dit maar 1x goed doen!

Ladder kopen: welke eisen stel ik aan het product?

Een ladder kopen is voor een particulier of professional verschillend. Zo zijn de professionele uitvoeringen van sterker aluminium gemaakt en hebben ze handige tools als toprollen, spreidbeveiliging, of dikkere en hogere sporten. Vanwege dit gegeven is het dan ook te adviseren om voor jouw aanschaf na te denken over diverse factoren. Wij hebben deze even voor je op een rijtje gezet:

  • Op welke hoogtes vinden jouw klussen vaak plaats?
  • Welk gewicht mag de ladder maximaal hebben?
  • Wil je een uitvoering met rechte uitloop, of brede uitloop?
  • Wat mag de maximale opberglengte zijn?

Bij ladders wordt altijd gesproken over werkhoogte. De werkhoogte is de hoogte waar je met je handen kan werken. Je mag de ladder betreden maximaal tot aan de vierde sport van boven. Bij Altrex ladders kan je dit zien door de rode sport ‘red step’.

professionele ladder kopen

Ladder kopen met kokerprofiel, of I-profiel?

Je kunt verschillende ladders kopen: je hebt ze namelijk als reformladder, maar ook als opsteekladder. Het verschil? De reformladder kan ook vrijstaand gebruikt worden, als het ware als een trap. Erg handig als je ook veel klussen hebt waarbij je geen gevel, of muur hebt om de ladder tegenaan te plaatsen. Naast dit verschil kan je ook kiezen uit modellen met een kokerprofiel, of I-profiel. De Altrex Mounter is zo’n professionele ladder met een I-profiel. Het voordeel van deze Mounter is het lichte gewicht, het profiel is immers helemaal anders. Zoek je juist een ladder met een kokerprofiel (dit is een gesloten profiel) dan is de Altrex Nevada een goede oplossing. De kokerprofiel-ladders zijn doorgaans zwaarder, maar erg stabiel te noemen.

Ladder of trap kopen?

Zit je nog te twijfelen over de aanschaf van een ladder of een trap? Alhoewel dit erg persoonlijk is, vinden wij dat dit van je klussen af hangt. Een trap kan je makkelijk snel even neerzetten voor eenvoudige werkzaamheden. De bouwladder zet je sneller in als je echt op hoogte moet gaan werken. De voordelen van de trap zijn snel op te noemen. Ze zijn lichter, makkelijker te vervoeren en eenvoudig op te bergen. Ladders daarentegen hebben een groter werkbereik qua hoogte.

Welke verschillende ladders zijn er te vinden?

Er zijn verschillende ladders op de markt te verkrijgen:

  • Enkele uitvoering: bestaat uit 1 deel, met een vaste lengte
  • Tweedelige ladder: bestaat uit twee delen met gelijke lengte
  • Driedelige ladder: bestaat uit drie delen met gelijke lengte
  • Vouwladder: compacte ladder die bestaat uit vier delen
  • Telescoopladder: inschuifbare ladder, niet voor zware klussen maar bv inspectie

De meeste mensen die een ladder kopen kiezen uiteindelijk veel voor een driedelige ladder, of een vouwladder. Met de driedubbele uitvoering heb je veel werkhoogte en de ladder is lekker compact. Meest gekozen uitvoering is 3×10, of 3×12. De vouwladder wordt veel gekozen door professionals die een multifunctioneel product willen hebben die ze makkelijk in hun klusbus kunnen opruimen.

Ga je een ladder kopen? Vraag advies aan een specialist

Ladders zijn in verschillende soorten te verkrijgen, je hebt daarnaast ook veel aanbieders en vele merken. Een bekend Nederlands merk is Altrex. Zij zijn marktleider in de klimmaterialen branche en testen hun producten door en door. Laddersenrolsteigers.nl is de meest bekende online aanbieder van Altrex klimproducten. Zij kunnen jou dan ook goed adviseren over de te kiezen ladder. Laat je niet verleiden door een goedkoop buitenlands merk, maar kies voor kwaliteit. Veiligheid gaat toch boven alles?