Tegenwoordig zien we steeds vaker stalen trappen, in plaats van houten trappen. Dit komt doordat veel mensen een stalen trap mooier vinden, maar ook doordat een stalen trap erg lang mee gaat. Verder zorgt een stalen trap voor een luxe uitstraling en is het erg makkelijk af te nemen. Heb je nog kinderen in huis? Ook dan is een stalen trap ideaal. 

De voordelen van een stalen trap 

Het hebben van een stalen trap heeft veel voordelen. Stalen trappen zijn ten eerste fraai, maar sluiten ook naadloos aan op ieder interieur. Verder zijn stalen trappen duurzaam, makkelijk schoon te maken en gaan ze vaak tientallen jaren mee. Schaf jij een stalen trap aan? Dan weet je zeker dat je voorlopig goed zit en niet na hoeft te denken over het aanschaffen van een trap. 

Ook hoef je stalen trappen nauwelijks te onderhouden, zoals bij houten trappen wel het geval is. Verder hoor je het nauwelijk als iemand de trap op loopt. Voor mensen die kinderen hebben is dit ideaal. Wel geeft een stalen trap iets meer trillingen door en zijn ze over het algemeen iets duurder dan traditionele trappen. Een stalen trap kun je daarom het beste zien als een investering voor de lange termijn. 

Wat voor soort stalen trappen zijn er? 

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten stalen trappen beschikbaar, denk bijvoorbeeld aan wenteltrappen, kwartdraaitrappen en steektrappen. Je kunt ervoor kiezen om dit te combineren met stalen trapleuningen en treden, maar je kunt er ook voor kiezen om hierbij te kiezen voor een ander soort materiaal, zoals hout. Stalen trappen kunnen helemaal op maat gemaakt worden en is er is echt ontzettend veel mogelijk. Je zou er ook nog voor kunnen kiezen om een stalen trap te combineren met stalen of aluminium deuren.  

Kies je voor een stalen trap van Steellife uit Nunspeet? Dan weet je zeker dat je beschikt over maatwerk van echte professionals. In de werkplaats worden alle stalen trappen op maat gemaakt. Ook de stalen trapleuningen kunnen hier op maat gemaakt worden, aansluitend op het interieur en vormen van uw huis. Als alles klaar is, komen de experts het vakkundig plaatsen. 

stalen trap

Stalen trap kopen 

Wij snappen het dat het aanschaffen van een stalen trap een zeer interessante investering kan zijn. Wilt u ook een stalen trap aanschaffen? Neem dan zeker eens een kijkje in de Steellife showroom in Nunspeet. Hier ziet u direct wat er mogelijk is. De experts voorzien u dan graag van passend advies en kijken graag mee welke stalen trap het meest geschikt is in uw situatie.