Dat een terrasoverkapping een mooie toevoeging is voor jouw tuin, hoef ik niet uit te leggen. Dat heb ik namelijk al meerdere keren gedaan. Echter heb je verschillende soorten terrasoverkappingen. In dit artikel licht ik de terrasoverkapping met glazen dak uit. Een terrasoverkapping kopen met glazen dak is namelijk om meerdere redenen een hele goede en slimme keuze!

Terrasoverkapping met glazen dak

Je kunt natuurlijk kiezen voor een douglas terrasoverkapping, maar wil je liever een modernere variant en één die minder onderhoud vergt, dan kun je beter een terrasoverkapping met glazen dak kopen. Nu heb ik stiekem al één voordeel en reden van een terrasoverkapping met glazen dak benoemd, maar er zijn er gelukkig nog meer. Overigens lopen de terrasoverkapping prijzen vrij uiteen. Wil je een mooi helder glasdak dan kies je voor een echt glazen dak. Wil je een budgetvriendelijke variant die wat beter betaalbaar is, dan kun je ook kiezen voor een Polycarbonaat dak. Desalniettemin zijn onderstaande redenen bij beide soorten van toepassing;

Reden 1: Lichtinval

Een dicht dak zonder lichtinval kan zorgen voor een donkere en ongezellige sfeer in je terrasoverkapping. Door het extra zonlicht dat binnenkomt in je overkapping, oogt deze ook nog eens ruimer. Daarnaast heeft daglicht een positief effect op je humeur. Wanneer je een terrasoverkapping vast aan je woning hebt, kan een terrasoverkapping met een dicht dak er ook voor zorgen dat in huis het lichtinval een stuk minder wordt. Vooral in de winter is dit wellicht niet wat je wilt. Een overkapping met een glazen dak zorgt ervoor dat er nog steeds daglicht in je woning kan vallen.

Tip: krijg je teveel zonlicht door het glazen dak in de overkapping waardoor het te heet wordt op zomerse dagen? Denk dan eens aan zonwering of kies voor een terrasoverkapping met melkglas dak.

glazen dak terrasoverkapping

Reden 2: Gemakkelijk in onderhoud

Toch wil ik nog even terugkomen op het gemakkelijke onderhoud. Waar je bij een dichte overkapping het dakbedekking goed moet onderhouden (en wellicht meermaals laten controleren door een professional) en het hout moet beitsen, heeft een aluminium overkapping met glazen dak vrijwel geen onderhoud. Het glas kun je eenvoudig reinigen met natuurlijke schoonmaakproducten.

Reden 3: Passend bij elke woning

Een aluminium terrasoverkapping met glazen dak past vrijwel bij elke woning. Het aluminium profiel is in verschillende RAL kleuren verkrijgbaar. Je kunt dus bijvoorbeeld kiezen voor de kleur van je kozijnen. Het glas komt weer terug in het glas van je ramen en zo blend je overkapping perfect met je woning.

Wat voor soort overkapping zou jij kiezen of heb je al?