Al lange tijd staat het hoog op mijn wishlist: het renoveren van de trap. Natuurlijk ligt daarbij de focus op de traptreden maar vergeet ook niet dat de trapleuningen ook meetellen bij een traprenovatie. Ik stuitte daarbij op RVS trapleuningen en deel een aantal voordelen waarom jij ook echt moet kiezen voor RVS trapleuningen.

Mijn trapleuningen

Toen wij 7 jaar geleden in onze nieuwbouwhuis trokken hebben we (helaas) destijds weinig tijd gestoken in onze trap. We hebben hem snel (in een avond met heel slecht licht) geverfd en hebben er halve maantjes vloerbedekking opgeplakt. We hadden destijds namelijk ook vloerbedekking op de bovenverdieping. De trapleuningen zijn echt van die standaard houten bruine leuningen die je het liefste er meteen af zou willen halen. Toen was ik alleen nog niet zo’n enorme interieurfreak als nu dus dat had toen niet zo’n prio.

RVS Trapleuningen

Trapleuning hout versus trapleuning rvs: the battle is on! Nouja, eigenlijk is het een gelopen race want ik kan slechts een paar voordelen van houten trapleuningen bedenken en een hele rits aan voordelen voor RVS trapleuningen. Daarom hierbij de voordelen van die laatste even opgesomd:

  • RVS trapleuningen zijn super duurzaam (Ben jij even verantwoord bezig!)
  • RVS is gemakkelijk in onderhoud (zowel het schoonmaken is easy-peasy als het feit dat je ze niet hoeft te verven zoals bij hout als het “beschadigd”)
  • Een RVS trapleuning past bij heel veel interieurstijlen (zowel modern als industrieel!
  • RVS trapleuningen zijn helemaal niet zo duur (ze zijn bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan stalen trapleuningen)

De mooiste trappen van Instagram

Zie je net als ik destijds, niet echt toegevoegde waarde om je trap te renoveren? Ik deel hieronder enkele prachtige trappen van Instagram. Ik weet zeker dat je hier heel enthousiast van gaat worden en jij van jouw trap ook een eyecatcher wilt maken:

houten trapleuningen
rvs trapleuningen
trap renoveren
traprenovatie

Fotocredits: @texasforeverfarmhouse @tes.creates @huizedop @wonenbijchan

Ik zal ook snel onze nieuwe trap met jullie delen. We zijn al begonnen aan de traptreden maar uiteraard zullen er ook nieuwe trapleuningen komen!