Ruimte is in een interieur steeds belangrijker geworden. Er wordt steeds vaker gekozen voor een minimalistisch interieur, zodat er zoveel mogelijk leefruimte komt. Dit heeft er onder andere ook voor gekozen dat er steeds meer schuifdeuren gebruikt worden in een interieur. Een schuifdeur gaat namelijk niet in een cirkelbeweging open, maar beweegt zijwaarts. Hierdoor is het gemakkelijk om twee ruimtes met elkaar te verbinden en ruimte te besparen. Er zijn verschillende schuifdeursystemen die je kunt gebruiken voor je woning. In dit blog bericht willen we je vertellen waarom er steeds meer schuifdeuren te vinden zijn in een interieur.

Hoe worden schuifdeuren gemonteerd?

Schuifdeuren worden op een rails gemonteerd. Dit werkt ongeveer hetzelfde als met lade geleiders. De rails wordt aan het plafond van de woning gemonteerd. Vervolgens kan de schuifdeur langs deze rails bewegen om de deur open of dicht te maken. Daarnaast kan het ook zijn dat er nog een ondergeleider bij de schuifdeur komt. Deze zorgt ervoor dat de schuifdeur niet gaat bewegen als je hem open of dicht doet. Wil je een schuifdeursysteem dat onzichtbaar is? Dan plaats je een schuifdeursysteem waarvan de rails achter de muur wordt geplaatst. Op de muur komt dan een plaat met wielen. Tot slot kun je ook kiezen voor een schuifdeursysteem te plaatsen in de wand. Hierbij schuift de schuifdeur niet langs de muur af maar in de muur. Hier moet uiteraard wel een scheidingswand bij worden geplaatst.

Wil jij graag een schuifdeur in je interieur? Kies dan voor de beste schuifdeursystemen van Wovar.nl. Dit is de specialist als het gaat om schuifdeursystemen of lade geleiders!

schuifdeuren

Waarom een schuifdeur plaatsen?

Het plaatsen van een schuifdeur brengt erg veel voordelen voor een woning. Allereerst krijg je een ruimtebesparing. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met de draaihoek van de deur. Uiteraard moet er langs de wand wel voldoende ruimte zijn om de schuifdeur te openen. Daarnaast is een schuifdeur ook eenvoudig te bedienen. Zowel voor ouderen als kinderen is het erg gemakkelijk om de deur open te maken. Vervolgens heb je voor de schuifdeur ook verschillende design mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor een strakke, glazen schuifdeur of ga juist voor een klassieke, houten schuifdeur. Afhankelijk van je interieurstijl kun je de stijl van de schuifdeur bepalen. Tot slot heeft een schuifdeur enorm veel toepassingsmogelijkheden. Je kunt de schuifdeur gebruiken als standaard afsluitdeur voor een kleine ruimte, maar je kunt hem ook als een optionele scheiding gebruiken. Hierdoor kun je erg gemakkelijk twee ruimtes met elkaar verbinden om de ruimtes groter te laten lijken.

schuifdeur

Waar wordt een schuifdeur van gemaakt?

Als je een schuifdeur in het interieur gaat plaatsen, heb je verschillende mogelijkheden voor de materiaalkeuze. Ga je schuifdeur panelen plaatsen? Dan is hout een van de meest gekozen materialen. Het voordeel is dat hout in de meeste woonstijlen gemakkelijk te plaatsen is. Daarnaast kun je gemakkelijk de kleur van het hout aanpassen aan je eigen interieur. Vervolgens wordt er ook vaak voor een glazen schuifdeur gekozen. Deze schuifdeur is met name veel gebruikt voor ruimtes die openheid willen creëren. Een glazen schuifwand maakt het namelijk mogelijk om twee ruimtes met elkaar te verbinden. Hierdoor krijg je een grote ruimte, en lijkt de woning vele malen groter. Je kunt voor dit glas verschillende types kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een helder glas om de ruimtes leuk met elkaar te verbinden. Daarnaast kun je ook kiezen voor een gezandstraald glas, zodat je meer privacy hebt als je de schuifdeur dicht hebt gedaan. Weet jij al welke schuifdeur je wilt gaan plaatsen?