Vind je jouw interieur momenteel wat druk en kun je hier niet echt tot rust komen? Dan kan het een idee zijn om wat aanpassingen te doen in je interieur. Het is tenslotte wel fijn als je een ontspannen gevoel hebt in je eigen huis. Er zijn een aantal tips die je erbij kunnen helpen om meer rust in je interieur te creëren. Welke tips dit zijn? Je leest het hieronder!

Gebruik rustige kleuren

Een eerste tip die je kunt opvolgen als je jouw interieur meer rust wilt geven, is het gebruiken van rustige kleuren. Als je momenteel veel drukke, aanwezige kleuren in je huis hebt is het goed mogelijk dat dit niet bepaald rust uitstraalt. Bij rustige kleuren is dit wel het geval. Je kunt dit soort kleuren laten terugkomen op je muren, in je vloer of in bijvoorbeeld je meubels of accessoires. Als we het hebben over rustige kleuren kun je bijvoorbeeld denken aan wit, grijs of aardetinten.

rustig interieur

Sfeerverlichting

Waar je ook meer rust mee kunt creëren, is met behulp van sfeerverlichting. Als je hier nog niet over beschikt, is dit zeker iets om over na te denken. Bij sfeerverlichting hebben we het over kleine lichtbronnen die meer sfeer aan de ruimte geven. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld dimbare verlichting. Door het licht te dimmen, zal het interieur al meer rust uitstralen. Naast dimbare verlichting kun je ook denken aan het gebruiken van kaarsen. 

Ga je online op zoek naar sfeerverlichting voor in huis? Zorg er dan voor dat je dit koopt bij een aanbieder die je vertrouwt. Kijk of webwinkels beschikken over een keurmerk, lees ervaringen van mensen die een review achterlaten en koop alleen bij een winkel waar je zelf een goed gevoel bij hebt.

Meer groen

Als je nog maar weinig planten en bloemen in huis hebt, kan dit ook iets zijn waar je over na kunt denken. Meer groen in huis kan namelijk een rustgevend effect hebben. Deze bloemen en planten zorgen voor wat ontspanning en zijn tegelijkertijd echte sfeermakers. Maak het hiermee natuurlijk ook weer niet te gek, want dan is de kans weer aanwezig dat het te druk wordt. Maar iets meer groen aan huis toevoegen als je dit nog maar weinig hebt, kan zeker geen kwaad als je jouw interieur rust wilt geven.

rustig interieur planten

Met behulp van deze drie dingen kun je jouw interieur meer rust laten uitstralen. Als jouw interieur momenteel iets te druk is, kan het dus zeker een idee zijn om hiermee aan de slag te gaan. Heb je nieuwe spullen in huis nodig om een rustgevend effect te bereiken? Kijk dan zeker eens naar het aanbod van VT Wonen