Ben je op zoek naar nieuwe kozijnen? Zowel bij het nieuw laten bouwen van een woning als bij een verbouwing van je huidige woning zul je je vaak moeten oriënteren op welke soort kozijnen je wilt aanschaffen. Dit is een belangrijke keuze; kozijnen bepalen namelijk voor een aanzienlijk deel de uitstraling van je woning en ze zijn ook een flinke investering. Qua materiaal heb je de keuze uit houten, kunststof en aluminium kozijnen. Houten kozijnen zijn fraai, maar weinig praktisch; kunststof kozijnen zijn populair en je kunt er alle kanten mee op. Maar heb je weleens aluminium kozijnen overwogen? Wat ons betreft misschien wel de beste keuze! Daarom hebben wij een aantal redenen voor je op een rijtje gezet waarom aluminium kozijnen een verrijking zijn voor je woning.

Je kunt er alle kanten mee op

Een groot voordeel van aluminium kozijnen is dat je er alle kanten mee op kunt. Zo zijn ze, in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten modellen, in allerlei kleuren beschikbaar. Of je nu witte, zwarte of zelfs knalroze kozijnen wilt, het is allemaal mogelijk omdat ze in alle RAL-kleuren verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn aluminium kozijnen er in verschillende soorten. Het maakt niet uit of je graag een draaikiepraam wilt of een kozijn wilt combineren met een aluminium schuifpui. De flexibiliteit is een groot pluspunt van dit materiaal.

Meer woongenot dankzij isolerende eigenschappen

Ten tweede dragen aluminium kozijnen bij aan een hoger woongenot. Dit komt doordat ze uitstekende isolerende eigenschappen hebben. In de winter blijft de warmte dus beter binnen en ben je niet zoveel geld kwijt aan stookkosten. Tegelijkertijd is het op hete zomerdagen een stuk koeler in huis. Daarnaast scoren aluminium kozijnen ook goed wat betreft geluidsisolatie. Van schreeuwende buren of blaffende honden heb je dus een stuk minder last.

Een keuze voor duurzaamheid

Vind je duurzaamheid belangrijk, dan zijn aluminium kozijnen zeker wat voor jou. Dit type kozijnen behoort namelijk zeker tot de milieuvriendelijkste opties. Dit komt ten eerste door de al genoemde isolerende eigenschappen, waardoor je energie bespaart. Daarnaast hebben ze ook een ontzettend lange levensduur. Deze kan oplopen tot wel 40 jaar. Bovendien zijn aluminium kozijnen prima te recyclen.

aluminium kozijnen

Weinig onderhoud nodig

Tot slot behoeven aluminium kozijnen maar weinig onderhoud. Je hoeft ze bijvoorbeeld niet te schuren, te verven of te lakken. Dit bespaart je tijd, geld én moeite. Slechts een paar keer per jaar heb je werk van het onderhoud. En lang hoeft dit niet te duren, want je kozijnen schoonmaken met een vochtige doek en een mild sopje is al genoeg om ze in een goede staat te houden.