Zelf heb ik jaren het genot ervaren van vloerverwarming in huis. In onze nieuwbouwwoning waar ik tot een half jaar geleden woonde, hadden we namelijk enkel vloerverwarming. Geen radiatoren in het zicht en vrijwel nooit koude voeten. Ik kan vloerverwarming dus zeker aanbevelen. Mocht je nou nog geen vloerverwarming hebben, maar het wellicht binnenkort wel wil aanschaffen, dan moet je deze blog even lezen. Ik deel namelijk een aantal handige tips waar je aan moet denken voordat je kiest voor vloerverwarming.

Het type vloerverwarming

Nu klinkt het heel eenvoudig: ik kies voor vloerverwarming. Echter zijn er heel veel verschillende soorten verkrijgbaar. Je moet je dus goed inlezen en goed bedenken welk type het beste bij je huis en jouw wensen past. Veelal wordt er gedacht aan vloerverwarming die wordt aangesloten aan de centrale verwarming, maar is dat eigenlijk wel zo slim? Elektrische vloerverwarming biedt eigenlijk veel meer voordelen. Benieuwd? Ik deel ze hieronder met je!

Elektrische vloerverwarming

Steeds vaker zien we dat er gekozen wordt voor elektrische vloerverwarming en dat is niet zo vreemd. Er zijn namelijk zoveel voordelen te benoemen ten opzichte van een vloerverwarming die werkt op gas. Ik som de voordelen even op en licht ze uit:

elektrische vloerverwarming

1. Het is toekomstgericht

Kiezen voor elektrische vloerverwarming is kiezen voor de toekomst. Natuurlijk pleit de overheid er voor dat steeds meer huishoudens van het gas gaan. Elektrische vloerverwarming werkt op elektra in plaats van gas. Je gasverbruik wordt daarom stukken lager. Niet alleen verstandig voor je portemonnee (de gasprijzen worden steeds hoger om het verbruik bij mensen te verlagen), het is ook nog eens goed voor het milieu!

2. Eenvoudig aan te leggen

Nog een groot voordeel is dat vrijwel elke doe-het-zelver het zelf aan kan leggen. Geen dure monteur inhuren dus.

3. De touwtjes in handen

Je hebt de touwtjes volledig in handen. Niet alleen kun je bij elektrische vloerverwarming de temperatuur eenvoudig per ruimte bepalen, je kunt ook nauwkeuriger bepalen welke temperatuur het is in elke ruimte. Zo kun je gemakkelijker de temperatuur aanpassen voor elke ruimte en dus eenvoudig kosten en energie besparen in ruimtes waar je niet of nauwelijks bent. Ook handig: elektrische vloerverwarming is binnen 30 minuten al gelijkmatig verwarmd.

4. Betere kwaliteit lucht

Heb jij ook zo’n hekel aan een droge lucht in huis wanneer je jouw huis probeert te verwarmen. Niet alleen merk je het aan je huid en aan je haren (die enorm statisch worden), maar je merkt het ook sneller aan je gezondheid. Een droge lucht inademen is nou eenmaal niet al te best voor je keel. Met elektrische vloerverwarming wordt geen stof en lucht verplaatst in je huis dus de luchtvochtigheid wordt niet negatief beinvloed!

5. Toepasbaar onder diverse soorten vloeren

Normale vloerverwarming is niet altijd geschikt voor elke vloer. Je wilt immers niet dat je vloer hierdoor beschadigd. Elektrische vloerverwarming heeft veel meer mogelijkheden. Je kunt het bijvoorbeeld plaatsen onder laminaat, klik-pvc en houten vloeren!