Detuinmachineshop is een winkel voor tuingereedschap en machines. Het bedrijf heeft een groot aanbod aan grasmaaiers. Dit kan het moeilijk maken om de juiste maaier te kiezen. Wat zijn de verschillen en welke soort past het best bij jouw doelen en wensen? In deze blog lees je de verschillen en alles wat je moet weten over de verschillende soorten grasmaaiers!

1. De robot grasmaaiers

Voor de mensen die weinig tijd of geen zin hebben om het gras te maaien is dit de oplossing: een robot grasmaaier. Robot grasmaaiers zijn automatische grasmaaiers die steeds populairder worden. Robot grasmaaiers zijn te gebruiken in kleine en grote tuinen. De installatie is zo gebeurd; maak een maaiplan, installeer de robot, plaats het oplaadsysteem en leg de begrenzingsdraad. Dit kun je zelfs laten doen door een professional. Na de installatie gaat de robot zelf aan de slag en zorgt hij ervoor dat je gazon er tip top uitziet!

2. De zitmaaiers

Wanneer je grote oppervlakten moet maaien, biedt een zitmaaier de perfecte uitkomst. Er zijn verschillende soorten en maten, maar iedere zitmaaier kenmerkt zich door kracht en kwaliteit. Hoe duurder de maaier, hoe meer opties hij heeft. Zo zijn er zitmaaiers die het mogelijk maken om moeilijke hoeken te bereiken, maar ook maaiers die 360 graden om hun as kunnen draaien. Ideaal voor op smalle paden. Er zijn zitmaaiers op benzine, maar tegenwoordig ook steeds meer op elektriciteit. Die tweede zijn een stuk stiller en beter voor het milieu.  

verschillende soorten grasmaaiers

3. De grasmaaiers

Tot slot is er natuurlijk nog de ‘normale’ grasmaaier die je stuurt door erachter te lopen. Deze zijn er in verschillende soorten, denk aan benzine grasmaaiers, elektrische grasmaaiers en accu grasmaaiers. Benzine en accu grasmaaiers zijn snoerloos en daardoor niet beperkt in hun bereik. Ze moeten dan natuurlijk wel opgeladen of gevuld zijn. Elektrische grasmaaiers hebben wel een snoer, maar kunnen eenmaal aangesloten in het stopcontact continu door maaien.