Ga je binnenkort verhuizen? Dan ga je hoogstwaarschijnlijk een stressvolle tijd tegemoet. Maar, niet getreurd: het is namelijk ook de perfecte kans om je interieur en dus inboedel eens flink om te gooien. Kies je ervoor om je huidige meubelen mee te verhuizen? Of koop je alles nieuw? In dit artikel vertellen we je de voor- en nadelen van het kopen van een nieuwe inboedel bij een verhuizing.

De voordelen van je inboedel verkopen of weggeven

Wanneer je besluit om niet je volledige inboedel mee te verhuizen, dan brengt dit een aantal voordelen met zich mee. We sommen er hier enkele voor je op!

1. De verhuizing kost minder

Verhuis je met een verhuisbedrijf? Een kleinere inboedel laten verhuizen betekent dat de verhuizers minder hoeven te doen en dat er een kleinere verhuiswagen ingezet kan worden. Dit bespaart dus direct geld op de verhuizing.

2. Een mooie kans om je interieur om te gooien

Een verhuizing betekent hoe dan ook dat je interieur een make-over krijgt: nieuwe kleuren op de muur, ander behang, nieuwe gordijnen, de vloeren… Hoe geweldig is het als je dan ook direct de meubelen aanpakt? Op die manier kun je alles perfect op elkaar afstemmen en is je nieuwe woning straks helemaal jouw paleisje.

3. Je geeft je spullen een tweede leven en maakt een ander blij

Hecht jij geen waarde meer aan de meubelen? Weet dan dat er altijd iemand anders is die héél blij zal worden van jouw meubelen! Door je meubelen weg te geven of te verkopen, geef je ze een tweede leven. En zeg nu zelf: die gedachte maakt de keuze voor jou ook een beetje makkelijker toch? 😉

verhuizen

De nadelen van een nieuwe inboedel bij een verhuizing

1. Het aanschaffen van nieuwe meubelen kost je altijd meer dan wat het oplevert

Sad but true. Zelfs wanneer je via Marktplaats nog wat vangt voor je oude meubelen en weet te besparen op de verhuizing, dan ben je onderaan de streep helaas nog steeds meer kwijt aan het aanschaffen van een nieuwe inboedel.

2. Je stond al voor zoveel keuzes en daar komen nu nog meer keuzes bij

Wat betreft je interieur sta je al voor zoveel keuzes – kan je dit er nog bij hebben? Voor de meeste interieurjunkies klinkt het waarschijnlijk juist als muziek in de oren om alles nieuw te mogen aanschaffen, maar we kunnen het ons ook voorstellen als je er even niet zo op zit te wachten.

Conclusie: eigenlijk zien we meer voor- dan nadelen…

Laten we eerlijk zijn: hoe vaak krijg je nu echt de kans om je interieur volledig om te gooien? Afhankelijk van jouw situatie, kunnen we het ons helemaal voorstellen dat je die kans met beide handen aangrijpt. Het is wellicht al jaren geleden dat je je huidige inboedel hebt aangeschaft en de trends binnen interieur veranderen met de minuut. Dus, waar twijfelen we eigenlijk aan? Naast je interieur is er bij een verhuizing nog veel dat er geregeld moet worden. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een geschikt verhuisbedrijf en het doorgeven van je nieuwe adres bij vrienden, bedrijven en instanties. Via Sirelo.nl vind je informatie over verhuizen en een overzicht van alle verhuisbedrijven in Nederland. Zo bespaar je jezelf heel wat zoekwerk! Aanrader dus.