Als je een woning hebt weten te bemachtigen, kan het verhuizen en het regelen daarvan echt gaan beginnen. Het is raadzaam om hierbij een goede planning te maken en een lijstje te maken over wat er allemaal bij een verhuizing komt kijken en wat je hier op voorhand al voor kan regelen. De stappen die moeten worden doorlopen tijdens een verhuizing gaan we bespreken in dit artikel. 

Verhuisbedrijf

Tegenwoordig kun je gebruik maken van het inschakelen van een verhuisbedrijf. Het voordeel van het inhuren van een verhuisbedrijf is dat zij niet alleen helpen met het verplaatsen van de spullen, maar ook een grote bus regelen en beschikken over een verhuislift huren. Het is zelfs mogelijk dat verhuizers al je spullen voor je inpakken, zoals bij een verhuisbedrijf Amsterdam. Zeker wanneer je gaat verhuizen naar een stad als Amsterdam is het raadzaam om een verhuisbedrijf in te schakelen.

Inpakken

Als je gaat beginnen met inpakken is het verstandig om gelijk een goede opruiming en schoonmaak van je spullen te doen. Begin per kamer en nummer de dozen, dit zorgt voor overzicht en voorkom je dat je alle dozen moet openmaken als je iets niet kan vinden. Zorg dat servies en glas goed beschermd wordt, maar zorg ook dat je belangrijke documenten of spullen zelf kan bewaren en deze niet door verhuizers hoeft worden meegenomen. 

verhuizen en inpakken
inpakken verhuizing

Aanvullende aspecten 

Naast het inpakken van de verhuisdozen zijn er ook nog de contracten en financiële zaken die geregeld moeten worden voordat je helemaal kunt genieten van je nieuwe woning. De inschrijving van je nieuwe huis en daarbij horende nieuwe contracten als een energie- en gas overeenkomst moeten worden afgesloten of worden overgezet naar je nieuwe woning. Ook het verzekeren van je huis kan natuurlijk niet ontbreken en het afsluiten van wifi- en tv abonnement. Bij voornamelijk het afsluiten van een wifi abonnement kunnen er enkele dagen of zelf weken overheen gaan en wanneer je dit dus te laat afsluit, zit je de eerste dagen of weken zonder wifi in je nieuwe huis. Dit zijn allemaal financiële aspecten die mensen snel vergeten door de stress van het verhuizen. 

Als je gaat verhuizen is het verstandig om een goede planning te hebben en tijdig te beginnen met het inpakken van je spullen. Schakel een verhuisbedrijf in, deze beschikken over middelen als een grote bus en verhuislift. Maar ook de financiële aspecten kunnen niet vergeten worden en dienen tijdig te worden geregeld.