Een verhuizing is een leuke, maar spannende klus. Verhuizen naar de andere kant van Nederland of zelfs naar een ander land brengt nog meer geregel met zich mee. Hoe verhuis je je spullen daarheen? Hoe krijg je spullen in hun volledigheid naar de nieuwe woning? Wij geven je een aantal slimme tips waar je rekening mee moet houden tijdens deze verhuizing. Lees snel verder! 

Hoe krijg je je spullen daarheen?

Ten eerste bedenk je ruim op tijd hoe je al je spullen erheen wilt vervoeren. Kies je voor een verhuisbedrijf? Zorg er voor dat je deze een aantal weken of maanden vóór de verhuisdatum hebt geregeld; je wilt niet het risico hebben dat ze geen plek meer hebben. Ga je écht ver weg? Dan kun je wellicht niet je gehele inboedel meenemen. Kies er dan voor om je belangrijkste spullen te vervoeren in verzenddozen. Deze zijn er met verschillende functies en krijgen jouw spullen veilig van A naar B. 

Houd rekening met kwetsbare items

Daarnaast houd je er natuurlijk altijd rekening mee dat spullen tijdens de verhuizing kapot kunnen gaan. Dat ga je het liefst tegen. Zorg er daarom voor dat je de meest kwetsbare items goed beveiligd hebt. Verpak alles waar je je ook maar een beetje zorgen overmaakt in kranten of handdoeken. Kleine kwetsbare items zoals boeken, elektronica of sieraden vervoer of verzend je door middel van een verzendverpakking met goede bescherming, zoals luchtkussen enveloppen. Lees hier meer informatie over luchtkussen enveloppen!

verre verhuizing

Organisatie zorgt voor een geleidelijke verhuizing

Tot slot zorg je voor een goede organisatie en overzicht. Een verhuizing komt al met een hoop geregel en je kunt het maar beter zo comfortabel mogelijk maken voor jezelf. Ga voor een duidelijk plan en zorg dat iedereen hiervan op de hoogte is. Pak je bijvoorbeeld alles in op basis van functie? Ook kun je ervoor kiezen om de dozen in te pakken op basis van de kamer waar het staat, zodat je deze in je nieuwe woning gemakkelijk kunt uitpakken. Mocht je tussendoor nog wat zoeken, kun je dat ook snel vinden. 

Drie tips die de verhuizing een stukje makkelijker maken. Ga tijdig na hoe je al je spullen naar het nieuwe huis krijgt; doe je het zelf of regel je een verhuisbedrijf? Houd daarnaast rekening met kwetsbare items en bescherm ze goed tijdens het vervoer. Zorg tot slot voor een goede organisatie voor een overzichtelijke verhuizing. Zo ben je binnen no-time helemaal over en kun je genieten van je nieuwe woning!