Het kost enorm veel tijd en geld om al die interieurtrends telkens bij te houden. Gelukkig gaan sommige trends wel langer dan één jaar mee. Vandaag deel ik er zo een, want die velvet stoelen die je laatst hebt aangeschaft, mogen ook in 2022 nog gezien worden! 

Interieurtrends 

Elk jaar zijn er weer nieuwe interieurtrends gespot en zien we “een nieuwe kleur van het jaar”. Ik adviseer dan ook altijd om alleen mee te doen aan de interieurtrends, wanneer het past bij je interieur en jezelf en je niet telkens onder te dompelen in een nieuw interieur omdat bepaalde stylisten dat zeggen. Houd je bijvoorbeeld niet zo van kleur, dan sla je de kleur van het jaar “Bright Skies” gewoon even over. 

Velvet stoelen

Maar even terug naar de inleiding hierboven: velvet stoelen zijn dus een blijvertje. Zelf heb ik ook zwarte velvet eetkamerstoelen en staat er een mooie velvet fauteuil in de woonkamer. Waar we begin dit jaar begonnen met velvet stoelen in vooral de wat chique kleuren (zoals bordeaux rood, donkergroen en zachtroze), kun je ze nu in allerlei kleuren en vormen vinden.  Er zijn bijvoorbeeld enorm mooie velvet stoelen van het merk Richmond Interiors te koop.  

gouden velvet stoelen

In elke interieurstijl

Velvet stoelen zijn echt in vrijwel elke interieurstijl te combineren.  Natuurlijk bepaald de kleur en vorm van de stoel al grotendeels bij welke stijl het past.  Een zwarte stoel past bijvoorbeeld goed in een industrieel of modern interieur. Zeker wanneer je deze combineert met metalen. Kies je voor een lichtere kleur stoel dan past dit weer goed in een landelijk interieur. Je kunt dan houtkleur toevoegen voor een warmer geheel. Wil je gaan voor een ultiem hotel chique gevoel? Dan kun je velvet stoelen het beste combineren met goudtinten. 

richmond velvet stoelen