Hoewel we het niet graag toegeven hebben we wellicht toch misschien wel te veel spullen in huis. Soms is het daarom nodig om je spullen (tijdelijk) op te slaan. Ook bij een verhuizing kan het soms noodzakelijk zijn om je spullen op te slaan. Mocht je nieuwe huis bijvoorbeeld later worden opgeleverd dan de verkoop van je huis. Hoe dan ook, wil je waarschijnlijk dat je belangrijkste spullen op een veilige manier worden opgeslagen. Ook tijdens de verhuizing zelf wil je dat je spullen veilig zijn. Spullen opslaan op een veilige manier en je belangrijkste spullen veilig verhuizen doe je aan de hand van de volgende tips;

Spullen verhuizen: verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren om je belangrijkste spullen veilig op te slaan of te verhuizen. Dit is echter afhankelijk van het type spullen die je hebt en wat je specifieke behoeften er bij zijn.

  1. Huur een verhuisbedrijf in. Als je van plan bent om je spullen te verhuizen kun je natuurlijk ook de verantwoordelijkheid bij iemand anders leggen. Naast de verantwoordelijkheid over je spullen, hebben ze ook veel ervaring met het veilig verplaatsen van waardevolle spullen.
  2. Verhuis je spullen zelf op een veilige manier door te kiezen voor goed transport en speciale verpakkingsmaterialen. Officiële verhuismaterialen kopen is een must in deze. Ga niet aan de slag met oude doeken of kleden, maar koop bijvoorbeeld noppenfolie om je spullen goed te beschermen. Dit is in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Ook kun je kiezen voor een verhuisdeken (deze zijn extra dik en stevig) of voor een hoes voor bijvoorbeeld je matras.
spullen opslaan op een veilige manier
spullen veilig opslaan

Spullen opslaan: verschillende opties

  1. Wil je jouw spullen opslaan? Huur dan opslagruimte. Er zijn verschillende groottes te huren, afhankelijk van de spullen die je wilt opslaan. Kies wel voor een gerenommeerd bedrijf die de opslagruimtes bewaken met bijvoorbeeld bewakingscamera’s, alarmsystemen en een toegangscontrole zodat niet iedereen bij de ruimtes kan komen. Ook hier geldt: verpak je meubels en spullen zorgvuldig zodat er geen kans op beschadiging is.
  2. Gebruik een kluis. Heb je echt waardevolle spullen zoals sieraden, contant geld of belangrijke documenten, dan kun je overwegen deze in een kluis op te bergen. Je kunt kiezen voor een inbouwkluis of een kluis die verandert is aan de muur of je kiest voor een draagbare kluis. Wil je extra bescherming tegen vuur? Kies dan voor een brandwerende kluis.

Voor welke methode je ook kiest, zorg ervoor dat je altijd voorzichtig bent en je spullen goed beveiligt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een verzekering (zoals een inboedelverzekering) die je spullen ook verzekerd die onderweg zijn tijdens een verhuizing of die elders staan opgeslagen.