Ik weet het nog goed. Ik was net 16 toen ik verkering kreeg met Jim. We woonden natuurlijk allebei nog thuis, maar hadden meteen een goed gevoel bij de relatie. Dit kon weleens de ware zijn! We begonnen daarom snel met het sparen van de uitzet. Je kon immers alles alvast maar in huis hebben. Wat heb ik me daarin vergist. We hadden allerlei dingen die we nooit hebben gebruikt en misten juist een aantal noodzakelijke items. Ik help je daarom graag een handje op weg. Deze keer ga ik het hebben over de glazen die je echt in huis moet hebben! 

Glazen in huis 

Er zijn enorm veel soorten glazen. Helemaal afhankelijk van wat je vaak drinkt natuurlijk, hoe vaak je een bepaald glas nodig hebt. Toch zijn er een aantal soorten die je zeker in huis moet hebben. Je vindt ze allemaal bij HCA (Horeca Centrum Amsterdam); 

1. Bierglazen 

Ik zal meteen met de belangrijkste beginnen: bierglazen. Nee, dat is natuurlijk een geintje. Toch worden bierglazen vaak over het hoofd gezien. Jonge mensen drinken namelijk vaak bier uit het flesje zelf, maar oudere mensen die wellicht bij je op visite komen, hebben er toch wel graag een los glas bij. Er zijn vrij veel bierglazen verkrijgbaar, dus verdiep je er eens in. Wil je gewoon de meest gangbare keuze maken? Kies dan voor een fluitje. 

2. Wijnglazen 

Wijnglazen zijn ook belangrijk. Zelfs als je zelf geen wijn drinkt moet je ervoor zorgen dat je ze in huis hebt. En dan moet je ook nog 2 soorten in huis halen. Een wijnglas voor rode wijn is namelijk groter dan een wijnglas voor witte wijn of rosé. 

wijnglazen uitzet

3. Dubbelwandige glazen 

Handig want je kunt dit type glas gebruiken voor zowel een kopje koffie als een kopje thee. Mokken zien er na verloop van tijd niet meer mooi uit en kopjes zijn echt ouderwets. Ga met je tijd mee en serveer die mooie cappuccino in een glas. Zo kan iedereen die mooie laagjes bewonderen! 

4. Longdrinkglazen 

Deze zul je het meeste nodig hebben. Je kunt er water in serveren of een heerlijke koele frisdrank. Mijn persoonlijke tip: zorg dat je er voldoende van in huis hebt en dat de glazen zelf niet al te klein zijn. Het ziet er namelijk gezellig uit op een feestje als iedereen eenzelfde glas heeft en wanneer hij groter is hoef jij minder vaak bij te schenken!

5. Mason Jars 

Deze ken je wellicht nog niet, maar ik kan hem persoonlijk echt aanbevelen. Althans, als je weleens smoothies maakt of shakes. Ze smaken oprecht een stuk lekkerder uit een mason jar. En in de zomer kun je ze ook nog eens gebruiken voor een lekkere koude limonade. Dat staat namelijk extra gezellig! Ook handig voor een overnight oat! 

Deze glazen zijn optioneel of overbodig; 

  • Champagneglazen (je hebt ze vaak alleen maar nodig met Oud en Nieuw)
  • Irish Coffee glazen (ik heb ze zelfs trouwens wel en gebruik ze als theeglas)
  • Gin Tonic glazen (als je het drankje dan toch eens drinkt, dan moet het natuurlijk wel in zo’n grote vissenkom) 
  • Likeurglazen (want waarschijnlijk heb je toch geen likeur in huis) 
  • Shotglaasjes (ga je er ééntje atten op de bank?!) 
  • Speciaalbier glazen (trap er niet in… wat begint met 1 loopt uit in een totale verzameling) 
champagneglazen uitzet

Welke glazen hebben jullie in huis? Lees ook eens: Een eigen huis? Dit kan echt niet missen bij jouw woning!