Wil je jouw tuin gaan verbouwen en weet je nog niet precies wat er in moet komen? Dan is dit artikel perfect voor jou. Ik deel namelijk dé items die niet mogen missen in je nieuwe tuin! 

Tuin verbouwen 

Het is best wel een karwei, maar gelukkig doe je het en ben je er dan een hele lange poos vanaf: je tuin verbouwen. Ben je net verhuisd en is de tuin niet geheel naar je zin, wil je jouw tuin aanpassen aan het veranderende klimaat, wil je juist een moestuin om meer zelfvoorzienend te zijn… allemaal redenen voor je tuin te verbouwen. De verbouwing zelf is een hele klus, maar het plan van te voren is wellicht nog belangrijker. Welke elementen moeten er in je nieuwe tuin terugkomen? Welke indeling lijkt je het meest geschikt? Zulke vragen moet je voor jezelf beantwoorden. Op die eerste vraag hebben wij wellicht al een antwoord; 

Terrasoverkapping

Eén van de dingen die ik echt kan aanraden is het laten plaatsen of maken van een terrasoverkapping. We hebben nou eenmaal een klimaat in Nederland waarbij de temperatuur nogal eens kan schommelen. Zo zit je overdag in je bikini in de tuin, maar moet je in de avond toch echt nog even een lange broek aan. Door het laten plaatsen van een terrasoverkapping zorg je voor zowel een heerlijke schaduwplek overdag als een warme, droge plek voor de avonden. Zet er een mooie tuintafel in of heerlijke loungeset en de fijne zomeravonden ben jij daar te vinden! 

tuinoverkapping

Voldoende groen 

Een tuin hoort nou eenmaal groen te zijn. Je wilt immers wel het buitengevoel krijgen. Hoe groen je jouw tuin maakt, is helemaal aan jou. Vind jij kunstgras een betere keuze dan gewoon gras, je hoeft je uiteraard niet te verantwoorden! Zorg er alleen wel voor dat er wat groen in je tuin is. Dit kan bijvoorbeeld een kleine verticale tuin zijn, een paar mooie plantenbakken met planten of een complete border. Ook moestuintjes zijn enorm populair op het moment. Heb je niet zulke groene vingers? Kies dan voor makkelijke groenten. Zo zijn courgetteplanten vrij eenvoudig te kweken. Niet alleen enorm leuk om je eigen groenten op te eten, maar ook nog eens budgetvriendelijk (1 courgette kost al gauw 70 cent) en een stuk gezonder (jij gebruikt geen kunstmatige stoffen om hem sneller te laten groeien). 

moestuin tuin verbouwen

Lichtvoorziening 

Natuurlijk moet de tuin ook in de avond functioneel te gebruiken zijn en daarnaast sfeervol. Een goede lichtvoorziening in de tuin wordt nogal eens vergeten. Voor je jouw tuin gaat aanleggen is het slim om een lichtplan te maken. Waar wil je bijvoorbeeld grondspots hebben? Wil je wandlampen aan je schutting? Wanneer je dit van te voren bedenkt, is het resultaat netter, omdat je de bekabeling dan netjes kunt wegwerken. Wil je aan de basis niet veel veranderen en heb je geen zin om je terras open te breken? Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel leuke alternatieven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prikkabel set? Of een mooie rotan hanglamp onder je overkapping? En je kunt natuurlijk ook nog met fakkels, vuurkorven en kaarsen aan de slag voor extra sfeer! 

tuinverlichting