Ik ben laatst weer aan het klussen geslagen. Het was namelijk tijd om Jackies kamer onder handen te nemen. Niet persé omdat de vorige niet meer mooi of naar wens was, maar doordat het echt noodzakelijk was. Waarom dat was en hoe we de kamer hebben getransformeerd naar een beige kinderkamer? Ik deel het in dit artikel met jullie! 

Beige kinderkamer 

Natuurlijk had Jackie eerst een grijs met witte kinderkamer. Niets mis mee en ze vond hem zelf nog steeds erg mooi. Toch moesten we er iets veranderen en dat resulteerde vervolgens in een complete transformatie van de slaapkamer. Het bed van Jackie hadden we zelf een aantal jaar geleden gemaakt. Met de verhuizing verfden we hem wit. Het bed was eigenlijk nog in prima staat, alleen werd de veiligheid wel iets minder. Zowel Jackie als Jake gebruikte hem namelijk als klimtoestel. Ze slingerde letterlijk aan de balken en maakte de hoogste sprongen vanaf de bovenkant van het bed. Voordat het echt mis zou gaan besloten we dus te kiezen voor een nieuw kinderbed voor Jackie. 

Het nieuwe bed

Het bed hadden we eigenlijk vrij snel uitgekozen. Ik koos voor bed Billy van OTTO. Ik werd verliefd op het rillenpatroon aan het hoofdbord en uiteinde van het bed en ik wist zeker dat Jackie erg gecharmeerd zou zijn van de gouden poten. Ze hadden het bed in verschillende mooie kleuren, maar om het geheel rustig te houden en passend bij de rest van ons huis, kozen we voor de witte variant. 

beige kinderkamer

Transformatie

Doordat we van een vrij druk bed naar een eenvoudiger bed gingen, wilde ik voorkomen dat de kamer saai zou worden. Op Pinterest werd ik geïnspireerd door mooie lambriseringen. We besloten er daarom ook een te maken voor de kamer van Jackie. Met wat houten latten en een lik verf werd de kamer binnen een dag omgetoverd. Jackie vond het bedhuisje wat ze altijd had wel een gevoel van geborgenheid geven, dus creëerden we dat ook bij het nieuwe bed door een “klamboe”. Nu wilde ik voor de veiligheid alleen geen klamboe dus besloot ik twee gordijnen te gebruiken aan elke zijde. Het geeft een speels effect. 

Accessoires om het af te maken 

Hoewel we voor de rest niet veel nieuws voor de kamer hebben gekocht, heb ik toch enkele kinderkamer accessoires toegevoegd aan het kamertje. De bovenste lat van de lambrisering is precies breed genoeg om er wat leuke dingen op te plaatsen. De papieren bloemen maken het geheel af. 

beige kinderkamers

Hoe vinden jullie dat de beige kinderkamer van Jackie is geworden?