Ben je toe aan wat meer privacy in de achtertuin? Geen probleem. Er zijn veel verschillende manieren om de inkijk in jouw tuin te verminderen. Lees de 6 onderstaande tips door en kies een optie die het beste past bij de stijl van jouw tuin!

Tip 1. Bouw een houten schutting 

De meest voor de hand liggende oplossing is om een houten schutting te plaatsen. Deze populaire tuinafscheiding past bij iedere tuin en is daarnaast eenvoudig zelf te plaatsen. Kies de gewenste kleur en bepaal of je de planken horizontaal of verticaal wil bevestigen. Voor een stoere touch kun je ook kiezen voor een hout beton schutting. Hierbij worden houten tuinschermen gecombineerd met betonnen schuttingpalen. Dit maakt de schutting nog steviger.

privacy tuin

Tip 2. Plaats een natuurlijke tuinafscheiding

Voeg je liever wat meer groen toe aan de achtertuin? Ga dan voor een natuurlijke tuinafscheiding. Koop een volgroeide kant-en-klaar heg om direct te genieten van meer privacy. Ook een gaasscherm met klimplanten of een bamboeschutting is een mooie optie.

Tip 3. Gebruik grote planten, struiken en bomen 

Ook met grote planten, struiken en bomen kun je eenvoudig meer privacy creëren in de tuin. Plaats het groen niet alleen langs de randen, maar juist ook in het midden. Zo maak je tegelijkertijd gezellige doorkijkjes in de achtertuin. Wissel verschillende formaten met elkaar af voor genoeg hoogteverschil. Zorg er natuurlijk wel voor dat een grote boom niet voor overlast kan zorgen bij de buren.

Tip 4. Plaats een veranda of overkapping 

Wil je juist minder inkijk in de tuin vanaf boven? Dan is een houten veranda of overkapping zeker de investering waard. Overweeg om het (deels) zelf te bouwen om zo kosten te besparen. Je kunt het jezelf makkelijk maken door een prefab veranda of overkapping te kopen. Dit is een handig bouwpakket met alle benodigdheden. 

Tip 5. Bedek een pergola met klimplanten

Een andere optie is om een natuurlijke overkapping te creëren. Gebruik een houten pergola als basis en laat deze begroeien met mooie klimplanten. Dit is eenvoudig zelf te maken.

Tip 6. Hang een schaduwdoek op

In de zomer is een schaduwdoek een echte uitkomst. Dit stevige en weersbestendige zonnedoek houdt niet alleen de felle zonnestralen tegen, maar zorgt er ook voor dat er minder inkijk is. Het is een goede oplossing voor kleine tuinen, dakterrassen en zelfs voor op het balkon. Het is wel belangrijk om het schaduwdoek op de juiste manier te monteren aan de muur of een paal.