Als je de verkoop van je woning wilt stimuleren, zijn goede foto’s van je huis belangrijk. Dit is tenslotte het visitekaartje, op basis hiervan bepalen mensen of zij op bezichtiging willen kopen. Des te belangrijker is het dat jij er alles aan doet om de foto’s van je woning er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Naast het hebben van een telefoon met goede camera of fototoestel zijn er nog een aantal tips die je erbij kunnen helpen om perfecte foto’s te maken. Wij sommen het voor je op zodat jij professioneel bent in het fotograferen van je woning.

Ken de camerafuncties van je telefoon

Van plan om met je telefoon te gaan fotograferen? Dan is het een aanrader om eerst meer te weten te komen over de camerafuncties van je telefoon. Sowieso is het natuurlijk belangrijk om te beschikken over een smartphone met goede camera. Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe telefoon waar je haarscherpe foto’s mee kunt maken, dan is de iPhone 11 een aanrader. Als je voor deze iPhone of een nieuwer model kiest, kun je ook al gebruikmaken van een digitale simkaart. Deze digitale simkaart wordt ook wel een eSIM genoemd en biedt veel voordelen ten opzichte van een fysieke simkaart.

Welke telefoon je ook hebt, iedere telefoon is voorzien van camerafuncties. Bij de ene smartphone is dit uitgebreider als bij de andere, maar over het algemeen is er veel te experimenteren. Probeer eens andere resoluties in te stellen of gebruik te maken van een functie als HDR. Zo kunnen jouw foto er nog professioneler uit komen te zien.

Maak het netjes

Een van de beste tips voor het fotograferen van je woning, is om op te ruimen. Het komt namelijk allesbehalve professioneel over als het een rommeltje is op de foto’s die je online zet. Dit kan mensen juist afschrikken, waardoor het de verkoop niet stimuleert. Voordat je gaat fotograferen is het daarom handig om je huis goed op te ruimen. 

fotograferen van je woning
fotograferen van je woning

Fotografeer overdag

Een andere handige tip voor woningfotografie, is om overdag te fotograferen. Overdag kun je namelijk veel profiteren van daglicht en dit is bevorderlijk voor het eindresultaat van je foto’s. Gebruik ook veel lampen om het zo licht mogelijk te maken in huis. Hoe lichter de foto, hoe mooier je woning tot z’n recht komt.

Vanuit de hoeken fotograferen

Wat handig is om te doen om mooie foto’s te realiseren, is de ruimtes fotograferen vanuit de hoeken. Dit geeft namelijk een beter effect, omdat je hierdoor de diepte kunt zien. Dit in tegenstelling tot wanneer je een foto maakt die recht van voren gefotografeerd is. Probeer ook vooral om vanaf verschillende hoeken te fotograferen, zodat je alles goed in beeld kunt krijgen.