Heb jij de luxe dat je beschikt over een eigen wasruimte? Ideaal en praktisch. Maar hoe groot of klein je wasruimte ook is, het is belangrijk dat je hem slim en stijlvol inricht. In dit artikel help ik je een handje op weg naar een slimme en stijlvolle wasruimte.

Slimme en stijlvolle wasruimte 

Een wasruimte kan nogal snel rommelig ogen. Je bent er immers met praktische zaken bezig. Voor je het weet slingeren de wasknijpers in het rond en hangt de was aan een zielig waslijntje te drogen. Tijd om daar verandering in aan te brengen. Een slimme en stijlvolle wasruimte kan de ruimte niet alleen aantrekkelijker maken, je huishoudelijke taken kunnen ook een stuk efficiënter worden gedaan. Lees snel onderstaande tips om je wasruimte te optimaliseren; 

Slimme opslag 

Allereerst moeten we de wasruimte minder rommelig laten ogen. Dit doe je eenvoudig door te zorgen voor slimme opslag. Gebruik ingebouwde kasten om wasmiddel en andere benodigdheden op te bergen. Je kunt er ook voor kiezen de labels van de wasmiddelflessen te halen of ze over te gieten in mooie flessen. Wanneer je daarvoor kiest kun je de flessen ook uitstallen op een open plank en dienen ze ook ter decoratie van de ruimte. 

Ook kun je zorgen voor een opbergplek voor je wasmanden. Wanneer je een mooie wasmand hebt, hoef je hem natuurlijk niet op te bergen. Ook dan heeft deze naast een praktische kant ook een decoratieve functie. Ik kocht bijvoorbeeld laatst deze Joseph Joseph wasmand. Deze blend perfect in mijn wasruimte. Maak het ook direct praktisch en zorg voor verschillende wasmanden voor het sorteren van wasgoed op kleur of stof. 

beige wasmand
stijlvolle wasmand
joseph joseph wasmand

Zorg ook voor een mooie opbergplek voor je wasrekken en zorg voor een tafel waar je de was direct kunt opvouwen. Zo blijft er geen schone was op een hoopje liggen. Heb je weinig ruimte? Kies dan voor uitschuifbare rekken of opklapbare tafels. 

Kleur en decoratie 

Een wasruimte moet een frisse uitstraling hebben. Kies daarom voor lichte en frisse kleuren op de muren. Voeg stijlvolle decoratieve elementen toe door bijvoorbeeld wandplanken op te hangen, waar je gezellige plantjes of andere woondecoratie op plaatst. Hang een mooi schilderij op als je daar ruimte voor hebt.

Houd het geheel vooral praktisch en overzichtelijk. Less is more in decoratie in je wasruimte. 

licht beige wasruimte

Verlichting

Vaak heeft een wasruimte in huis weinig natuurlijk licht doordat er geen of kleine ramen zijn. Zorg daarom dat er voldoende verlichting aanwezig is. Kies voor heldere, energiezuinige LED-lampen. Voeg bijvoorbeeld een bewegingssensor toe, zodat verlichting automatisch aangaat wanneer je de ruimte betreedt. Dat is nog eens een warm welkom in je eigen waspaleis! 

Door het opvolgen van deze tips, kun je een slimme en stijlvolle wasruimte creëren die zowel functioneel als aantrekkelijk is. Zo wordt het doen van je was een stuk aangenamer en efficiënter!