De badkamer is een plek waar je dagelijks tijd doorbrengt. Dat maakt het ook meteen een van de belangrijkste ruimtes in huis. Tijd voor een grote badkamer upgrade? In dit artikel geven we je tips over hoe je jouw badkamer omtovert in een droombadkamer.

Complete badkamer make-over

Soms is een badkamer zo verouderd dat slechts enkele kleine aanpassingen niet voldoende zijn om er je favoriete comfort ruimte van te maken. In dat geval is het een goed idee om eenmalig te investeren in een design dat perfect bij je wensen past. Het komt meer dan eens voor dat iemand weet wat hij niet (meer) wil in de badkamer, maar niet precies weet wat hij of zij dan wel wil. Je kunt dan het beste een designer in de armen nemen.

Neem eens een kijkje bij Sanitairpakket, waar je meer dan honderd ontwerpideeën opdoet. Van moderne tot klassieke badkamers, daar komt het allemaal voorbij. Ga bijvoorbeeld naar de showroom en laat je inspireren. Het voordeel van een badkamerexpert om hulp vragen is dat die jou meteen kan informeren over wat handig is op het gebied van hygiëne en comfort. Denk aan een glazen douchewand tegenover een muur, of een waskom tegenover een wastafel met ingebouwde wasbak.

badkamer renovatie

3D ontwerp laten maken

Naast gedegen advies krijgen van een expert, kun je er ook een 3D tekening laten maken. En dat is zeker slim, want zo krijg je een goed beeld bij je kersverse badkamer. Soms heb je de badkamer in je hoofd al helemaal ingericht, maar blijkt het in praktijk niet goed uit te pakken. Bij een 3D design van de badkamer zie je of alles past zoals je voor ogen hebt en krijg je tips over waar je rekening mee moet houden.

Wil je bijvoorbeeld een bad laten plaatsen in de badkamer, vlakbij een meubel? Dan moet je er rekening mee houden dat de lades nog open kunnen, zonder dat ze tegen het bad aanstoten. Houd ook rekening met bergruimte. Een badkamer kan nog zo mooi ingericht zijn, maar als er te weinig ruimte is om handdoeken, was en toiletartikelen op te bergen, dan wordt het al snel een chaos. Met een 3D ontwerp heb je een overzichtelijk beeld, en kun je op basis daarvan nog de nodige aanpassingen doorvoeren.

Je kunt hier alvast badkamer inspiratie opdoen en kijken wat je wel en niet mooi vindt. Heb je een specifieke badkamer op het oog? Dan kun je die ook voorleggen aan een designer, die vervolgens die specifieke badkamer kan aanpassen op basis van de grootte van je ruimte. Heb je een kleine badkamer? Een designer kan tevens zo ontwerpen dat er een ruimte vergrotend effect gecreëerd wordt.

Musthaves in een badkamer

Een badkamer bestaat uit meerdere elementen, waarvan er een aantal noodzakelijk zijn. Houd daar rekening mee in je budget en kies bij voorkeur voor kwaliteit en comfort. Daar heb je op termijn langer plezier van. Denk aan een regendouche, maar ook een spiegel met ingebouwde verlichting. Of misschien wel een dubbele wasbak als je merkt dat meerdere mensen in het gezin geregeld de wastafel op hetzelfde moment gebruiken.

badkamer make-over renovatie

Naast de grote elementen, komen ook badkamer accessoires goed van pas. Daarmee geef je je ruimte een persoonlijke touch. Zoals geurkaarsen, die ook nog eens lekker ruiken, of andere leuke toevoegingen. Denk tevens aan een bijpassend zeeppompje, een houder voor de tandenborstels en een wasmand die bij het interieur past. Zo ga je voor een eigentijdse badkamer waar je je comfortabel voelt en die in balans is.