Al jaren is het één van de meest geliefde interieurstijlen: een industriële inrichting. Niet zo vreemd: mannen zijn er ook vaak gek op en daardoor is het dé ideale interieurstijl voor stellen zonder concessies te maken. Hoe je jouw huis een industriële inrichting geeft? Dat lees je in dit artikel!

Industriële inrichting

Voor ik allerlei handige tips en tricks ga delen voor het creëren van een industriële inrichting, ga ik eerst even toelichten wat het precies is. De stijl is geïnspireerd op lofts in oude fabrieken. Er zijn over de gehele wereld vrij veel fabrieken die hun functie hebben verloren. Daarom worden ze nu gebruikt als woningen. Deze lofts zien er industrieel uit doordat oude plafonds, moerbalken en bakstenen muren zichtbaar blijven. Natuurlijk hebben we niet allemaal het geluk om in zo’n mooie loft te mogen wonen, daarom halen veel mensen diezelfde industriële stijl gewoon bij hen huis. Een industrieel interieur is vrij eenvoudig te realiseren. Ga met onderstaande tips aan de slag en die industriële inrichting wordt snel zichtbaar;

Tip 1: Kies voor stoere items in je interieur

Voordat ik vertel hoe je de basis van je interieur zou moeten inrichten, deel ik eerst deze tip. Het vinden van deze stoere items voor je interieur is namelijk het leukste van het gehele proces. Je kunt deze items werkelijk overal vinden. Je kunt namelijk industriële meubels en woonaccessoires vinden bij de kringloop, marktplaat of een brocante winkel, maar je kunt ze natuurlijk ook nieuw kopen. Omdat deze interieurstijl zo populair is, is er ook genoeg aanbod in. Je kunt natuurlijk ook zelf creatief zijn. Koop een aantal mooie plankdragers industrieel en ga op zoek naar een mooie oude plank. Voor je het weet heb je een stoere wandplank voor je woning.

industriele woonstijl

Tip 2: Kies voor een open en rustige basis

De industriële stijl komt het mooiste tot zijn recht in een grote ruimte (vergelijkbaar met die lofts). Kijk dus in je woning of je deze “open” ruimte ook kunt creëren. Hoe ruimer het oogt, des te beter komen je industriële meubels tot zijn recht. Hoewel je bij een industrieel interieur stoere items kunt terugzien in de basis (zoals oude plafonds, bakstenen muren en balken) moet je er toch voor waken hier geen overload in aan te brengen. Kies bijvoorbeeld voor één enkele wand in je interieur die zo’n stoere bakstenen look heeft. Laat de vloer vooral zo effen mogelijk zijn (zoals een betonvloer).

industrieel interieur

Tip 3: Combineer verschillende materialen

Dé truc van het inrichten van een industriële inrichting is dat je verschillende materialen toepast. Het ruwe van een bakstenen muur combineert bijvoorbeeld perfect met een gladde cognac lederen bank. Juist doordat deze materialen heel anders zijn van structuur, versterken ze juist de eigenschappen van de ander. Vergeet bijvoorbeeld ook geen zwart staal toe te voegen aan je interieur. Combineer dat juist weer met het robuuste van hout.

industriele inrichting

Wat vind jij van een industriële inrichting?