Toen we ervoor kozen om te verhuizen naar dit huis, wisten we direct: de slaapkamers zijn klein. Niets mis mee, maar gewoon even omdenken. Hoe ga je een kleine slaapkamer nou gezellig inrichten? Ik deel je mijn tips en ervaring! 

Kleine slaapkamer

Met een bijgebouw van 110 m2 weet je dat je geen grote slaapkamers nodig hebt. Je hoeft er immers alleen maar te slapen. Een bed, een kledingkast en wat leuke accessoires volstaan. Een bureautje voor de kinderen zou op de werkkamer gezet worden en ook speelgoed zal te vinden zijn op de speelkamer. 

De basis 

Toen wij ons huis kochten lag er een hele donkere houten vloer in op de bovenverdieping. Het had zijn charme, maar hierdoor leken de kamers ook extra klein. Ook waren er enkele muren donkergroen geverfd. We besloten daarom alles te witten, enkele muren een grijze accentkleur te geven en ook de vloer in dezelfde kleur maken met een speciale  vloercoating. Het was even spannend, maar we zagen direct resultaat. De bovenverdieping oogt nu vele malen groter. Een rustige en lichte basis is dus wel echt een aanrader voor een kleine slaapkamer! 

Compacte meubels 

Natuurlijk moet je ook kiezen voor compacte meubels. Je hebt immers die ruimte niet. Wij kozen bijvoorbeeld niet voor een bed 160×200, maar voor een compacter tweepersoonsbed van 140×210. Die lengte vond Jim nodig, maar mocht je die ruimte natuurlijk niet hebben dan is 200 cm lengte uiteraard prima! Kies ook voor een kledingkast die zoveel mogelijk de hoogte benut. Wij kozen voor een kast die bijna het plafond raakt. Zo benut je de ruimte en oogt je slaapkamer wederom groter omdat je de hoogte benadrukt. 

Slaapkamerweb

Heb je een kleine slaapkamer en ben je op zoek naar een nieuw bed of een kledingkast dan moet je zeker even een kijkje gaan nemen bij Slaapkamerweb. Daar kun je een kledingkast op maat laten maken. Het ontwerpen kan zeer eenvoudig met de online kastentool van Slaapkamerweb. Hier kun je zowel de binnen als buitenkant helemaal naar wens ontwerpen. Ook hebben ze een online beddentool waarbij je jouw bed volledig op maat kunt maken. Handig: ze bezorgen en monteren ook nog eens gratis vanaf €400. Dat scheelt jou natuurlijk weer monteren in jullie kleine slaapkamer!

Accessoires

Probeer niet te veel accessoires op de grond te plaatsen bij een kleine slaapkamer. Gebruik je muren en hang daar bijvoorbeeld wandplanken op om je accessoires op uit te stallen. Wil je het kleine en knusse in je slaapkamer juist benadrukken dan is het leuk om meerdere kleine kussentjes te leggen op je bed. Hierdoor voelt het meteen gezellig en knus aan. 

Dé ultieme tip

Ik wil nog even afsluiten met de beste tip voor een kleine slaapkamer: gebruik het licht! Licht laat een ruimte groter lijken. Gebruik dus al het licht dat je hebt en kies bijvoorbeeld niet voor donkere of dichte raambekleding. Zelf hebben wij zelfs geen raambekleding hangen en gebruiken we ‘s nachts verduisterende screens om het donker te krijgen en om privacy te behouden. En dan nog een kleine tip: met behulp van spiegels kun je licht ook nog eens extra benadrukken!