We vinden het heerlijk als het zonnetje schijnt en we lekker naar buiten kunnen. Alleen is het in de avond iets minder leuk als je wil slapen, maar het net een sauna is in je slaapkamer. Heb jij hier ook last van? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij geven je in dit artikel namelijk graag een aantal tips over hoe je de zon uit je slaapkamer kunt houden. Lees dus snel verder en doe er je voordeel mee! 

Gordijnen dicht 

Als de zon vol op je slaapkamerraam staat, is het verstandig om overdag de gordijnen dicht te houden. Zo worden de warme zonnestralen zoveel mogelijk buiten gehouden en blijft je slaapkamer lekker koel. Het beste is om een donker rolgordijn op te hangen. Deze bedekt heel het raam en laat geen zon door. Eventueel kun je voor het rolgordijn nog normale gordijnen hangen die je dicht kan doen. Heb je geen rolgordijnen? Dan kunnen normale hanggordijnen de zon natuurlijk ook buiten houden. Zorg er dan alleen wel voor dat je zonwerende gordijnen hebt en geen vitrage gordijnen. 

Slaapkamerdeur open 

Verder is het verstandig om de slaapkamerdeur open te zetten, zodat je slaapkamer goed kan doorluchten gedurende de dag. Helemaal als de rest van het huis ook lekker koel is, zal het openlaten van de deur ervoor zorgen dat je heerlijk kunt slapen ’s avonds. Heb je een raam in de slaapkamer waar de zon niet op staat en dus schaduw is? Dan kun je dit raam ook openzetten, in combinatie met de slaapkamerdeur. Zo waait alles lekker door en zal je slaapkamer koel blijven. Houd hierbij het liefst ook het raam open tijdens het slapen. 

zon uit je slaapkamer

Airco of ventilator

Dit is natuurlijk de meest handige oplossing: het aanzetten van een airco of ventilator. Het is alleen wel zo dat een ventilator alleen lucht blaast en de lucht dus niet verkoeld. Is je slaapkamer dus al heel warm? Dan zal de ventilator alleen warme lucht blazen. Tuurlijk voel je dan wel een lekker windje, maar het zorgt niet voor verkoeling. In dat geval kun je beter een airco aanschaffen. Deze blaast wel koude lucht en zorgt voor een heerlijk koele kamer. Houd bij een airco alleen wel de ramen en deuren gesloten. Anders kan de lucht ontsnappen en komt er weer warme lucht naar binnen. Dit is natuurlijk precies wat je niet wil!