Je hebt onlangs een huis gevonden, gefeliciteerd! Dat betekent dat je enorm druk bent met verhuizen, verven, laminaat leggen en zo kun je nog wel even doorgaan. De basis ligt er in ieder geval en je wilt graag jouw familie en vrienden uitnodigen om eens te komen kijken in jouw nieuwe huis en wijk. Makkelijker gezegd: je wilt een housewarming organiseren. Lees hier over een aantal tips die je daarbij kunnen helpen!

Tips

Allereerst moet je bepalen wie je gaat uitnodigen voor het feest. Familie en vrienden kunnen uiteraard niet ontbreken, maar heb je er al over nagedacht om jouw nieuwe buren en een aantal buurtgenoten uit te nodigen? Hiermee kun je op een prettige manier kennis maken met ze en de buurt ook al wat beter leren kennen. Zo kunnen jouw buren je vertellen over de plekken waar je in de buurt boodschappen kunt doen, maar ook kunnen ze je vertellen over de mooiste plekken om even te gaan wandelen als je wat tijd over hebt. Verwacht je veel gasten en is de verwachting dat het lekker weer zal zijn op de dag van de housewarming? Wellicht is het dan een leuk idee om de housewarming in de tuin plaats te laten vinden als je deze hebt. Woon je in een appartement, dan kun je kijken of het mogelijk is om iedereen eerst een leuke rondleiding te geven in het huis en even wat te drinken op jouw modulaire  bank. Het is na afloop leuk om dan naar een park in de buurt te gaan. Neem genoeg kleedjes, eten en drinken mee en geniet van het moment!

housewarming tips

Welke cadeau’s?

Een housewarming gaat in de meeste gevallen gepaard met een leuk cadeautje voor jouw huis. Je kunt ervoor kiezen om dit niet te doen omdat je wilt voorkomen dat je spullen krijgt die je eigenlijk niet mooi vindt. Wil je juist wel wat krijgen van jouw familie, vrienden en buurtgenoten? Dan kan het erg helpen om hen gewoon te zeggen wat je nodig hebt. Zo voorkom je dat je producten krijgt die je helemaal niet nodig hebt of zelf al hebt gekocht. Je kunt ook vragen of iedereen wat geld wil geven zodat je dat bij elkaar kunt doen en er een prachtige dressoir van kunt kopen. Je kunt ook vragen om wat decoratie, zoals een leuke kamerplant.

nieuw huis housewarming
housewarming

Tijd om de housewarming te organiseren! Wil je nog wat inspiratie opdoen voor cadeau’s? Kijk dan op de site van Profijt Meubel!