Hoewel de zomer van afgelopen jaar niet om over naar huis te schrijven was, hebben wij er toch een mooie vakantie thuis van weten te maken.  Hoe we dat hebben gedaan? Ik deel hieronder mijn tips! 

Opblaas zwembad 

Wanneer je aan kinderen vraagt wat er bij zomer hoort, antwoorden ze waarschijnlijk met kernwoorden als “ijsjes, spelen, zon en natuurlijk zwemmen”. Want wat geeft nou meer een zomers gevoel dan heerlijk plonzen in je eigen achtertuin. Deze eerste zomer in ons nieuwe huis, bracht vele kansen met zich mee! We hebben een veel grotere tuin waardoor we de ruimte hebben voor een heerlijk zwembad.  Wij kozen voor een heerlijk hoge variant waarin Jim en ik zelf ook een bommetje konden maken.  Nu snap ik heel goed dat niet iedereen de luxe heeft om zo’n groot zwembad neer te zetten,  maar met een opblaas zwembad is ook niets mis! 

Een Zwembadgigant opblaas zwembad heeft ook weer voordelen, ten opzichte van ons frame zwembad: 

  • Je kunt zelf de passende afmeting vinden voor jouw tuin
  • Je kunt hem opzetten wanneer je wilt en afbreken. Mocht er nog een nazomer komen, zet je hem gewoon opnieuw op
  • Relatief goedkoop vergeleken met ander soort zwembaden 
  • Opzetten kost niet veel tijd. Ook het vullen niet.  Je kunt dus snel verkoeling vinden. 
  • Je hebt vaak niet eens een handleiding nodig. 
  • Keuze uit volledig opblaasbare zwembaden of enkel de bovenrand 

In de tuin kamperen

Wat wij verder ook hebben gedaan is kamperen in eigen tuin.  We hebben een tipi tent gekocht waarin we gemakkelijk met z’n vieren konden slapen.  We hebben er niet elke avond in geslapen, maar maakten er juist een speciale belevenis van.  Wat vonden de kinderen het spannend en leuk om samen met ons in de tuin te slapen.  Tip: Een beetje een warme slaapzak is wel aanbevolen in Nederland!  

Activiteiten

Op vakantie ga je vaak dagjes weg.  Je rijdt hier gemakkelijk een half uur tot een uur voor op en neer. Waarom dan niet als je in Nederland op vakantie bent. Zelf kocht ik het boek van Nicolette van Dam en Bas Smit voor de leukste uitjes in de regio.  Zo hebben we verschillende forten bezocht, zijn we heerlijk gaan Picknicken in de duinen en zijn we een dagje naar zee gegaan.  Ook thuis kun je allerlei activiteiten verzinnen.  Plan een heerlijke bbq of organiseer een avondje kinderdisco. Wacht tot het donker wordt, zet de speaker aan, neon sticks all over the place en dance like nobody’s watching.  Ook een avondje marshmallows roosteren geeft gegarandeerd lachende gezichten!