Zo nu en dan deel ik een aantal verzorgingstips voor planten. Ook deel ik de laatste interieurtrends en de beste tips voor leuke cadeaus. Waarom dit niet allemaal combineren in één blogartikel? In dit artikel geef ik je namelijk dé cadeautip voor 2022: Terrarium planten!

Een duurzaam cadeau

Een van de meest gegeven cadeaus is toch wel het welbekende bosje bloemen. Bloemen maken namelijk iedereen blij en is daardoor een cadeau dat altijd goed in de smaak valt. Persoonlijk vind ik een bos bloemen heel erg mooi om te krijgen, maar om te geven vaak erg duur. Wil je een beetje een mooie bos bloemen (met vooral bloemen in plaats van groene takken), dan ben je al snel twintig tot dertig euro kwijt. Best wel een investering en erg zonde wanneer je beseft dat je cadeau slechts 2 weken (als je geluk hebt) bij iemand in huis blijft staan. Kies daarom voor een duurzamer cadeau: terrarium planten.

Terrarium planten

Een aantal jaar geleden kwamen ze ineens in de spotlights: terrarium planten. Het is een mini ecosysteem in een glazen pot. Het voordeel van een ecosysteem is dat het geen water nodig heeft. Het voedt zichzelf. Ideaal dus voor diegene die beweren niet zulke groene vingers te hebben. Het enige wat je hoeft te doen is er van te genieten. Je kunt ze tegenwoordig in allerlei vormen en maten verkrijgen en zijn er daarom in ieder budget. Daarnaast past het in iedere interieurstijl en is algemeen bekend dat planten je blij en gelukkig maken. Het geschikte cadeau dus om te geven!

Zelf maken of kant-en-klaar kopen

Je ziet tegenwoordig ook veel mensen zelf aan de slag gaan met het maken van een ecosysteem. Je kunt de juiste terrarium planten aanschaffen en enkele andere benodigdheden en je kunt aan de slag. Toch zou ik dat persoonlijk niet aanbevelen. Veelgenoemde problemen zijn namelijk dat de planten te vochtig zijn en gaan rotten. Ook zie je dat het glas helemaal aanslaat. Je kunt het beste daarom een kant-en-klaar ecosysteem kopen. Zo weet je zeker dat je een perfect cadeau geeft. Daarnaast zul je zien dat het ook nog prettiger is voor je portemonnee aangezien het aanschaffen van al die benodigdheden ook flink wat geld kost.

terrarium planten

Zouden jullie een ecosysteem geven? Of zouden jullie het leuker vinden om er één te krijgen? Ik beide!
Het is dé cadeautip voor een verjaardag, een housewarming of gewoon als je bij iemand op visite gaat!