In een wereld waarin we steeds bewuster worden van de acties die we doen en wat voor gevolgen dat heeft op de wereld, is duurzaamheid enorm belangrijk. Ook bij het maken van veranderingen in huis, houden we hier steeds vaker rekening mee. Ben jij op zoek naar een duurzame vloerbedekking voor in je woning? Overweeg dan eens tapijttegels. Niet alleen een duurzame keuze, ook nog eens veelzijdiger dan je zou denken!

Tapijttegels

We kennen tapijttegels vooral van kantoren en bedrijfspanden, maar ook in steeds meer woonruimtes wordt er gekozen voor deze duurzame vloerbedekking. Het zijn tegels gemaakt van textielmaterialen als nylon en polyester, maar ook van gerecyclede vezels. Ze bieden tal van voordelen ten opzichte van traditionele tapijten en andere opties als vloerbedekking. In dit artikel bespreken we de eigenschappen, voordelen en toepassingen van tapijttegels.

Duurzame vloerbedekking

Zoals gezegd zijn tapijttegels een duurzame keuze. Ze zijn gemakkelijk in onderhoud en bovendien kunnen individuele tegels worden gereinigd of vervangen. Wanneer je een vlek of beschadiging hebt in een groot tapijt, dient het gehele tapijt te worden vervangen. Zonde en allesbehalve duurzaam. Bij tapijttegels vervang je slechts degene met de vlek of beschadiging en laat je de rest liggen. Dit bespaart niet alle tijd, maar ook kosten. Dit maakt tapijttegels dan ook dé perfecte vloerbedekking voor huishoudens met kinderen of honden (waarbij plekken toch vaker op de loer liggen). Veel tapijttegels worden nu vervaardigd met gerecyclede materialen, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn voor vloerbedekking.

Veelzijdig design

Tapijttegels zijn in allerlei design en kleuren verkrijgbaar. Dit maakt dat ze vrijwel bij elke interieurstijl passen. Grijze tapijttegels geven een industriële look en passen daarom perfect bij de moderne en industriële interieurstijl. Lichtere tapijttegels hebben sowieso het voordeel dat ze een ruimte groter laten lijken, dan wanneer je kiest voor een donkere tapijttegel. Je kunt kiezen voor een tapijttegel met een patroon voor een eclectisch interieur, maar je kunt ook kiezen voor een effen of gemêleerde tegel. Kies voor unieke patronen, kleurcombinaties en texturen die passen bij de esthetiek van je ruimte.

duurzame vloerbedekking

Gemakkelijk te installeren

Nog een bijkomend voordeel van tapijttegels is dat ze over het algemeen eenvoudig en snel te installeren zijn. Zeker in vergelijking met het installeren van traditionele tapijten die op een grote rol komen en die je eerst moet uitrollen. Deze tegels kun je eenvoudig verplaatsen en stuk voor stuk plaatsen. Ook het uitsnijden van moeilijke hoekjes wordt daardoor een stuk gemakkelijker.

vloerbedekking

Met een breed scala aan stijlen, kleuren en texturen om uit te kiezen, zullen tapijttegels naar verwachting nog vele jaren een prominente rol blijven spelen op het gebied van vloerbedekking. Het is een duurzame keuze, bieden onderhoudsgemak, zijn milieuvriendelijk en zijn enorm veelzijdig!