Iedereen die weleens op Instagram of Pinterest heeft gezocht naar interieurinspiratie heeft de prachtige foto’s van Judith van Huizedop weleens gezien. Haar keuken (met prachtige houten wandplanken) is welbekend en ook haar tv meubel kent iedereen. De rode draad tussen deze? Ze maakt gebruik van oud eiken in haar interieur. Stoer en trendy tegelijk! 

Oud eiken

Zoals gezegd is oud eiken helemaal trendy op dit moment. Niet zo vreemd, want het past werkelijk in elke interieurstijl. Een aantal jaar geleden waren industriële interieurs helemaal populair en op dit moment zijn het juist de interieurs met een natuurlijke touch die veel gezien worden. In beide interieurstijlen past oud eiken perfect. Het is uiteraard een natuurlijk product die voor die natuurlijke touch in huis kan zorgen. Toch ziet het er ook direct stoer uit doordat oud eiken vrij robuust is. Wil jij dus iets wat stoer en trendy is toevoegen aan je interieur? Kies dan voor oud eiken. En met oud eiken tafels maak je echt een statement. 

Combineren

Zoals gezegd past stoer eiken in elke interieurstijl, maar hoe kun je dit nou het beste combineren en blenden in je interieur? Hieronder enkele tips;

  1. Less is more

Heb je oud eiken in je interieur, dan moet je met accessoires vooral minderen. Oud eiken is namelijk op zichzelf al echt een eyecatcher en door deze te omgeven met een hoop prullaria, haal je juist het stoere en robuuste er uit. heb je bijvoorbeeld een oud eiken salontafel, zet hier dan een enkele grote vaas op of zoals hieronder een enkel dienblad.

2. Combineren met kleur

In principe kun je oud eiken met allerlei kleuren combineren. Natuurlijk moet je wel oppassen met andere houtsoorten en tinten, omdat dat nog weleens kan vloeken. Heb je bijvoorbeeld een houten vloer en wil je toch kiezen voor oud eiken meubels? Maak dan slim gebruik van allerlei middelen om ze niet aan elkaar te zien. Voorbeeld: kies voor een mooi vloerkleed onder je salontafel. Dit breekt het. Zwart, wit en grijs is altijd goed te combineren met oud eiken en versterkt het stoere effect.

3. Rode draad in je interieur

Jij kunt ook – net als Judith van Huizedop – één geheel creëren in je interieur. Zorg dat oud eiken dan gewoon wat vaker terugkomt. Dat hoeft niet eens in dezelfde ruimte te zijn. Heb je bijvoorbeeld een oud eiken salontafel, kies dan ook voor een mooie oud eiken sidetable in de hal. Uiteraard hoef je niet al je meubels te vervangen naar oud eiken meubels. Ze zijn namelijk prima te combineren met ander soort meubels en je wilt natuurlijk geen overkill aan hout in je interieur.

Wat vind jij van deze nieuwe trend? Laat je ook inspireren over wat je aan je muur kunt hangen in 2022.