Heb jij lege muren waarmee je eigenlijk iets wilt doen? Of heb je juist een schilderij uit die Zweedse woongigant die inmiddels heel Nederland wel kent? Tijd om je muren een update te geven. Maar wat is leuk om aan de muur te hangen? Ik ga je inspireren met de leukste ideeën. 

Wat is leuk om aan de muur te hangen? 

Het is een vraag die enorm vaak gevraagd wordt. Laat ik voorop stellen dat het altijd verstandig is goed na te denken voordat je iets klakkeloos aan de muur hangt. Je wilt natuurlijk niet elk jaar allerlei gaten dicht moeten maken omdat je er alweer op uitgekeken bent. Heb je dus net een nieuwe woning, wacht dan eerst even af. Zo wilde ik graag een wand bekleden met een druk behang, maar toen ik er eenmaal een maand in woonde, vond ik eigenlijk dat de wand leeg moest blijven omdat het licht er zo mooi op viel. 

  1. Fotowanden 

Een fotowand maken is nog steeds enorm populair. Iedereen wil een persoonlijke touch aan zijn of haar interieur, maar foto’s kunnen al snel rommelig ogen. Wanneer je een fotowand maakt, cluster je de foto’s als het ware bij elkaar. Hierdoor oogt het rustig en kun je toch een mooi statement maken. Zorg ervoor dat de foto’s qua look en feel bij elkaar passen. Wil je het subtiel houden? Kies dan voor zwart-wit. Dat gaat nooit vervelen!

  1. Een klok 

Hoewel iedereen tegenwoordig met zijn fitbit of telefoon door huis loopt, is het altijd fijn om de tijd te bekijken op een grote klok in huis. Kies voor een echte eyecatcher. Dat kan een hele grote variant zijn, maar ook een model met een opvallend design. Zorg er in ieder geval voor dat hij functioneel blijft. We moeten er immers wel de tijd gemakkelijk op kunnen aflezen.

industrieel interieur
  1. Denk “out of the box”

Eigenlijk kun je werkelijk alles aan de muur hangen. We zagen een tijdje terug dat fietsen massaal werden opgehangen. Heb jij een passie voor muziek? Hang dan je gitaar op. Zolang je het goed monteert, kun je echt werkelijk alles ophangen. Juist iets bijzonders kan ervoor zorgen dat je een hele toffe eyecatcher creëert. Zo koos ik een tijd geleden voor een afdruk van een graffiti muur waarop Albert Einstein is afgebeeld. Net iets anders dan anders! 

wat is leuk om aan de muur te hangen
  1. Ga aan de slag met een DIY 

Een tijdje geleden zagen we overal macrame wandhangers. Afgelopen jaar zagen we juist de 3d schilderijen ontstaan, waarbij je simpelweg met een figuurzaag een mooi kunstwerk maakt. Dat is natuurlijk enorm leuk om te maken en extra leuk om vervolgens op te hangen zodat iedereen het kan zijn. Je kunt werkelijk maken wat je wilt. Zo zag ik laatst ook een heel tof schilderij dat simpelweg purschuim was die vervolgens geverfd was. Het hoeft vaak niet eens moeilijk te zijn!