Ze zijn populairder dan ooit tevoren en dat is ook niet zo gek want je steelt echt de show met portugese tegels bij jou in huis. In deze blog neem ik jullie mee in de toepassingsmogelijkheden en deel ik prachtige inspiratie foto’s.

Portugese tegels

Laten we beginnen bij het begin: Wat zijn nu eigenlijk portugese tegels? Simpelweg zijn het geperste cementtegels van ongeveer 13×13 of 20×20 cm met allerlei motieven. Ze geven een luxe, mediterraanse maar ook vrolijke uitstraling aan de ruimte. Natuurlijk is er wel verschil in kwaliteit van de tegels. Floorz.nl biedt bijvoorbeeld portugese tegels gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen. Deze zijn authentiek en eco vriendelijk. Investeren in goede tegels moet je zeker niet onderschatten. Je wilt immers geen machinaal gemaakte vloertegels met een digitale print. Er zijn ook speciale portugese tegels voor in de tuin.

tegels

In de badkamer

Bij tegels denk je waarschijnlijk meteen aan je badkamer. Portugese tegels in een badkamer kunnen de badkamer een warme sfeer geven en geven deze ook gelijk karakter. Dit terwijl een badkamer soms weleens koud en kil kan aanvoelen. Je kunt ze gebruiken als wandtegels en vloertegels. Leuk is het bijvoorbeeld ook om een “baan” te leggen op de vloer die ook doorloopt in de wand. Zo maak je de ruimte opties groter.

In de hal

De hal is vaak een ruimte waar men geen idee heeft het gezellig te maken. Het is toch het eerste wat mensen zien wanneer ze bij je binnenkomen dus het is belangrijk dat ze een welkom gevoel ervaren. Ik schreef al eens eerder een blog over het inrichten van mijn hal. Heb je nou niet zoveel ruimte in je hal voor het aankleden met decoratie dan kunnen portugese tegels de oplossing zijn! Je kunt er ook voor kiezen de tegels door te leggen op de trap. Zo vormt het een mooi geheel. Let er wel op dat het niet te druk wordt.

portugese tegels

Duurzaam product

Een portugese vloer koop je voor langere tijd. Het is een duurzaam product waar je jaren plezier van kunt hebben. Daarnaast is de vloer gebruiksvriendelijk. Omdat het een natuurproduct is moet je het wel impregneren. Wanneer je het behandelt met een impregneermiddel maak je de tegels vuilafstotend. Portugese tegels worden met de jaren mooier!

Inspiratie opdoen?
Wil je wat meer inspiratie opdoen voor je eigen interieur? Hieronder deel ik de mooiste tegelvloeren van Instagram:   

Fotocredits: @hellohighlife @tanjavanhoogdalem @bakerstreetinterior @liefdevoorjaren50