Heb je net een nieuwe televisie gekocht, maar vind je de geluidskwaliteit wat tegenvallen? Dat is geen reden tot paniek. Dit ‘probleem’ is makkelijk op te lossen met een soundbar. Dankzij een soundbar kun je genieten van een betoverend geluid dat je televisie-ervaring alleen maar leuker maakt. Wil je een soundbar kopen? Met deze 5 tips koop jij de ideale soundbar voor jouw televisie!

Tip 1: hoe duur mag de soundbar zijn?

De prijs van soundbars variëren enorm. Je hebt soundbars van honderd euro, maar ook soundbars van enkele duizenden euro’s zijn geen uitzondering. Voordat je naar de winkel gaat, moet je voor jezelf beslissen in welke prijsklasse je gaat zoeken. Wees echter niet bang om een goedkope aan te schaffen. Goedkoop betekent niet automatisch dat de kwaliteit niet goed is. De prijzen zijn vooral gebaseerd op de functies van de soundbar. Als jij toch geen gebruik maakt van allerlei functies, is een goedkope soundbar dus een prima keuze.

soundbar

Tip 2: soundbar test

Test altijd de soundbar zelf of ga op zoek naar een soundbar test van anderen. Zo weet je zeker dat je het beste product koopt. In de winkel kan het geluid allemaal heel mooi klinken en de verkopers zullen je er dan ook zeker van overtuigen om de soundbar aan te schaffen. Laat je echter niet overhalen door hun enthousiasme en vraag of je de soundbar bij jou thuis mag testen. In elke ruimte heerst een andere akoestiek, dus pas als je de soundbar in je woonkamer test, weet je of deze geschikt is.

Tip 3: waar moet de soundbar aan voldoen?

Je kunt natuurlijk voor een simpele soundbar gaan, die al een mooi geluid produceert, maar je kunt ook helemaal uitpakken. Sommige soundbars zijn voorzien van de meest betoverende geluidstechnieken. Het geluid kan van alle kanten komen. De speakers zijn niet alleen naar voren gericht – naar de bank, dus – maar ook naar boven. Overal komt geluid vandaan. Hoe uitgebreider je soundbar is, hoe meer je betaalt, uiteraard. 

soundbar kopen

Tip 4: koop een soundbar met subwoofer

Om de geluidskwaliteit nog beter te maken, is een soundbar met ingebouwde subwoofer een goede optie. Ook is deze los te verkrijgen. Subwoofers zorgen voor een goede bass, die je hele woning kan laten trillen. Steek de subwoofers in het stopcontact en ontvang vervolgens draadloos het signaal. Plaats de subwoofer onder de tv, tussen de poten.

Tip 5: het design

Soundbars zijn in alle soorten en maten te verkrijgen. Voor een mooie uitstraling van de woonkamer, is het leuk als het design een beetje bij de stijl van de rest van de meubels past. Ook moet deze natuurlijk bij de tv zelf passen. De meeste soundbars zijn strak en breed. Het beste is om een soundbar te kiezen die net zo breed is als je tv.