Het is helemaal niet zo gek dat het planten van een haag enorm gewild is in de tuin. Het zorgt voor een sfeervol totaalplaatje, net even wat meer privacy en het is de perfecte woonplaats voor kleine insecten. Er zijn dus tal van voordelen verbonden aan het hebben van een eigen haag in de voortuin en/of achtertuin. En is het de hoogste tijd om deze een keer goed te gaan snoeien? Bijvoorbeeld omdat het model uit de haag is gegroeid en het er daardoor minder verzorgd uitziet? Hoe je dit nu het beste aan kunt gaan pakken, lees je in dit artikel. 

Investeer altijd in het juiste materieel om mee te gaan snoeien 

Het begint dus allemaal met het uitzoeken van het juiste materieel. Want beschik je bijvoorbeeld over één van de snoeischaren bij Welkoop die ook nog eens erg prettig in de hand ligt? Dan merk je eigenlijk al erg snel dat het uitvoeren van deze klus ook weer net even wat makkelijker verloopt. En wil je er graag zeker van zijn dat de haag waterpas wordt gesnoeid? Span dan een touwtje van het ene uiteinde naar het andere uiteinde, zodat je altijd zeker weet dat je de haag recht gaat snoeien. 

Snoeien van hagen

De hagen kun je nét even wat gezonder krijgen met de juiste voedingsstoffen 

Een volle, mooie en verzorgde haag gaat natuurlijk veel verder dan enkel het snoeien ervan. De grond moet vol voedingsstoffen zitten en dus een goede basis voor de haag zijn. Kies er bijvoorbeeld voor om de grond te bemesten en bewater de grond in de ochtend en de avond. Hierdoor kun je er altijd zeker van zijn dat je investeert in een goede en solide basis. 

tips voor het Snoeien van hagen

Online zijn er erg veel tutorials te vinden hoe je jouw haag het beste kunt snoeien 

Op het moment dat je een haag voor de eerste keer gaat snoeien, is dat natuurlijk reuze spannend. Dus hoe pak je dat nu eigenlijk het beste aan? En hoe weet je nu zeker dat je de plank nooit misslaat? Kies er gewoon voor om een aantal tutorials te bekijken op het internet. Of breng een keer een bezoek aan een tuinspecialist, zoals Welkoop, en laat je hier uitgebreid over informeren. In beide gevallen weet je zeker dat de klus net even wat makkelijker gaat verlopen. Wanneer ga jij aan de slag met het snoeien van de haag en zorg je voor een strakke en verzorgde tuinafscheiding?