Ik las laatst de interieurtips van onsinterieur.nl en bedacht me dat er eigenlijk best wel wat interieurtips zijn waar je mee in elk interieur aan de slag kan gaan.  Ongeacht je interieurstijl, grootte van je woning etc. Dus lees de volgende tips eens door en kijk eens rond in je interieur of jij ze al optimaal gebruikt. 

Tip 1: de truc van 3 

Kies voor 3 kleuren in je interieur. Natuurlijk mogen deze kleuren wel in verschillende kleurtonen worden gebruikt, maar probeer het bij 3 te houden. Zo kun je bijvoorbeeld grijs, wit en hout/bruin toepassen. Hierbij kun je dus ook lichtgrijs en donkergrijs gebruiken.  Wanneer je de basis bij 3 kleuren houdt, oogt je interieur het mooist. 

3 kleuren in huis

Tip 2: Gebruik de hoogte

Varieer met verschillende hoogtes. Zet bijvoorbeeld eens een hoge vloerlamp naast een lage bank. Een mooie hanglamp boven de salontafel zorgt ervoor dat je ook het plafond betrekt bij het geheel. Door met verschillende hoogtes te werken, maak je jouw interieur een stuk dynamischer. 

Bonustip: hang schilderijen op ongeveer 170 cm hoogte van je muur. Op deze manier is het midden van het schilderij ongeveer op ooghoogte. 

simpele interieurtips

Tip 3: houd het ruimtelijk 

Zorg ervoor dat je het ruimtelijk houdt. Zorg voor ruime doorgangen langs je meubels.  Houdt hiervoor 90 cm aan. Naast je zitruimte kun je 50 cm hanteren. Daarnaast hou je het ruimtelijk door woonaccessoires te clusteren. Maak groepjes woonaccessoires of kies voor een mooie open kast waar je jouw accessoires uitstalt. Door het ruimtelijk te houden,  lijkt je woning niet alleen een stuk groter, het zorgt er ook voor dat je interieur opgeruimd en fris oogt. 

Tip 4: blijf bij jezelf

Op dit moment zie je het steeds meer: mensen kiezen voor een kant-en-klaar interieur dat zo uit de showroom lijkt te komen.  Natuurlijk is dat enorm stijlvol, maar het is alles behalve persoonlijk. Een huis moet natuurlijk ook een thuis zijn. Zorg er daarom voor dat je bij jezelf blijft.  Kies wat jij echt mooi vind en maak het persoonlijk door persoonlijke items zoals foto’s of souvenirs toe te voegen. Dat mag heel subtiel,  maar zorgt er wel voor dat het echt jouw/jullie huis wordt. Zorg ook dat je de stijl doortrekt in je hele huis.  Zo wordt het één geheel.