Zoals jullie weten zijn we volop bezig in onze tuin. Inmiddels hebben we de gehele tuin leeggehaald en hebben we met een graafmachine het overtollige zwarte zand laten afvoeren en ligt er een mooi bedje van wit zand. We zijn er dus klaar voor om de tuin te betegelen, borders te maken voor de beplanting en een mooie overkapping te maken. Voordat het zover is, moesten wij eerst een keuze maken voor een nieuwe schutting. Deze hadden we inmiddels ook weggehaald. Een schutting laten plaatsen is zeer snel gedaan, maar je moet van tevoren wel goed oriënteren op alle mogelijkheden. Ik deel daarom in deze blog een aantal handige tips bij deze keuze!

Schutting laten plaatsen

Zoals ik al zei is een schutting plaatsen echt een fluitje van een cent en kan het in mum van tijd gerealiseerd worden. Allereerst moet je natuurlijk wel kiezen welke schutting je wilt. Er zijn heel veel soorten schuttingen verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een compleet houten schutting of je kunt gaan voor een hout beton schutting. Deze laatste heeft een luxe uitstraling en biedt daarnaast ook het voordeel dat het hout van de schutting niet in aanraking komt met de grond en daardoor geen kans heeft op houtrot. Daarnaast heb je ook nog eens de keuze uit verschillende houtsoorten. Wij kozen bijvoorbeeld voor een Douglas schutting, maar je kunt ook kiezen voor een grenen schutting of een schutting van hardhout. Of ken je al een Red Class Wood schutting? Waarschijnlijk niet. Je moet dus even goed oriënteren wat je zelf het mooiste vindt.

Waar komt de schutting?

Daarnaast is het handig om te weten op welke grond de schutting komt. Wij hadden het geluk dat onze buren ook een andere schutting wilden. We hebben dus de oude weggedaan en hebben op de erfgrens een nieuwe laten plaatsen. Dat scheelt niet alleen een hoop gedoe, maar scheelt natuurlijk ook in de kosten omdat je deze samen deelt. Weet je niet precies waar de erfgrens zich bevindt? Dit kun je opvragen bij het kadaster. Mocht er nog geen bestaande dichte afscheiding zijn, dan kun je van je buren eisen dat er één komt. Wanneer je hem op de erfgrens laat plaatsen moeten de kosten worden gedeeld. Wanneer één van beide hem wilt verwijderen, moet dit in overleg gebeuren. Ook goed om te weten: een schutting mag maar 2 meter hoog zijn.

schutting laten plaatsen

Helemaal trendy

Wil je nou echt een schutting die helemaal voldoet aan de nieuwste trends? Dan moet je voor een Zweeds rabat schutting gaan. Een luxe uitstraling en helemaal van deze tijd. Wij kozen voor een Zweeds rabat schutting in het zwart. Dubbel zo chique! Ook helemaal trendy is Deens rabat. Niet bekend mee? Echt even naar zoeken, you’re gonna love it! Het voordeel van een rabat schutting is dat deze geheel afsluitend is en dus 100% privacy geeft!

Fotocredits: Familie over de kook