Nu we volop aan de slag zijn in de tuin, zie ik pas hoeveel mogelijkheden er zijn. Wij hebben nu gekozen voor een combinatie van hout, grind, grote tegels en klinkers. Toch was er een specifiek iets wat we eigenlijk ook nog graag wilden toevoegen in onze nieuwe tuin: schanskorven.

Schanskorven

Allereerst zal ik even uitleggen wat schanskorven zijn. Schanskorven zijn perfect als afscheiding in je tuin. Een moderne en strakke manier die toch een enorme uitstraling geeft aan je tuin. Het is eigenlijk gewoon een metalen korf die gevuld word met mooie stenen. Nou worden schanskorven niet alleen als omheining of tuinafscheiding gebruikt. Er zijn nog veel meer mogelijkheden die ik graag even met jullie deel. Gabinova heeft een ruim assortiment producten met schanskorven. Ze hebben zelfs een configurator om het helemaal naar wens samen te stellen en te bestellen.

Verschillende steensoorten

Schanskorven zie je vaak met grijze stenen. Toch zijn er enorm veel mogelijkheden. Er zijn breukstenen in vele kleuren en maten. Ook kun je kiezen voor lava stenen. En wil je echt een eyecatcher? Kies dan voor glasbrokken. Deze laatste zijn er ook in vele kleuren. Ook leuk: combineer verschillende vullingen met elkaar. Zo breek je een groot vlak en wordt het echt design!

Schutting

Een tuinafscheiding met schanskorven ken je waarschijnlijk al, maar wist je dat er ook een complete schutting verkrijgbaar is. De schanskorven zijn dan perfect gecombineerd met composiet. Een schanskorf schutting is echt ideaal. Je kunt de schanskorven namelijk los bestellen op maat. Zo heb je exact de goede maat voor je tuin en kun je zelf bepalen hoe groot het gedeelte is met de korven.

schanskorven

Tuinhaard

Helaas hebben we in Nederland vaak wat koelere zomeravonden. Hoe fijn is het als je dan toch wat langer buiten kunt blijven zitten? Schaf een tuinhaard aan! En als je dan toch van die prachtige schanskorven in je tuin hebt, dan is het toch super mooi en stijlvol als je een bijpassende tuinhaard hebt? Ook kun je kiezen voor een BBQ variant!

schanskorven tuinhaard

Watervallen

Wat is er nou fijner dan het geluid van kabbelend water in je tuin? Precies, ik kan zo 1,2,3 ook niets bedenken! Een mooie waterval is zo gerealiseerd met een schanskorf waterval. Super modern en strak en toch enorm sfeervol! Wist je dat het geluid van het water ook vogels aantrekt? Met zo’n mooie waterval creëer je dus ook echt een diervriendelijke tuin.

schanskorven waterval

Er zijn nog veel meer toepassingen van schanskorven beschikbaar. Zo kun je onder andere kiezen voor een brievenbus, een tuinbank, een overkapping, zuilen, een klikokorf en ga zo maar door.