Je ziet ze in steeds meer woonprogramma’s op TV: VR-brillen. Dat is natuurlijk niet zonder reden: ze zijn helemaal van deze tijd en kunnen de mooiste dingen laten zien. Wat jij er mee kunt doen en hoe Augmented Reality wellicht voor jou een uitkomst is… ik vertel je er meer over in deze blog.

Je nieuwe interieur bekijken 

Sommige mensen hebben het, anderen iets minder: inzicht. En dan bedoel ik niet persé het technische inzicht. Het visualiseren van ideeën kan vrij lastig zijn. Een moodboard geeft voor de een bijvoorbeeld al echt een beeld van hoe iets kan worden terwijl het voor iemand anders simpelweg een bord is met losse ideeën. Gelukkig bieden de technologieën van tegenwoordig hier een goede oplossing voor. Een beetje futuristisch, maar eigenlijk ook echt binnen handbereik voor “de normale mens”. Zeker voor onderstaande beroepen kan dit echt van toegevoegde waarde zijn voor je werk. 

vr-bril

Perfect voor interieurontwerpers

Ben jij nou interieurontwerper en merk je dat veel mensen het lastig vinden om een concreet beeld te krijgen bij jouw plannen, dan is een VR-bril natuurlijk dé oplossing. Een VR-bril die bijvoorbeeld uitermate geschikt is, is de RealWear HMT-1. Natuurlijk kun je ook een filmpje laten zien aan je klanten. Toch voelt het “echter” wanneer ze zelf daadwerkelijk in die ruimte staan. Een dikke USP dus voor jou als interieurontwerper. Het onderscheidt je echt van andere interieurontwerpers! Natuurlijk hoef je zelf niet enorm technisch aangelegd te zijn. Samen met een VR bedrijf kun je jouw interieurontwerp helemaal laten uitwerken. 

interieurontwerper

Ook voor een tuinontwerp 

De wereld van Augmented reality kan natuurlijk niet alleen helpen bij het visualiseren van een mooi interieurontwerp. Je kunt een VR-bril natuurlijk ook gebruiken voor een tuinontwerp. Zo kan je “letterlijk” over je nieuwe tuinpad wandelen en krijg je een beter beeld bij de inrichting. Zeker bij grote tuinen is dit een aanrader!

vr brillen

En wat dacht je van makelaars 

Ook voor makelaars kan een VR-bril echt een uitkomst zijn. Het is voor veel mensen namelijk nog steeds erg lastig “door alles heen te kijken”. Meubels die niet aan iemand zijn smaak voldoen, maar niet eens achterblijven voor nieuwe bewoners, kunnen toch een ruimte een heel ander beeld geven. Ook is het lastig voor sommige mensen om te zien hoe een huis er uit kan zien na een verbouwing. Met een VR-bril kun jij als makelaar zelfs de oudste en lelijkste huizen verkopen!