Inmiddels is het alweer een paar maanden geleden dat we de hoofdkussens van Tuur® uit hebben getest. Zoals in mijn review destijds te lezen was, zijn wij echt enorm enthousiast en tevreden over de hoofdkussens. Nog steeds kan ik ze oprecht aan iedereen aanbevelen. Jim en ik zijn verschillende type slapers, maar beide liggen wij er echt heerlijk op. Toen ik de vraag kreeg of ik ook een matras van hen wilde proberen, kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Als die kussens al zo heerlijk lagen, moest dat matras ook veel beloven.

Over Tuur®

Mocht je mijn andere review nou nog niet gelezen hebben (zeker wel even doen natuurlijk), wil ik je toch één en ander vertellen over het bedrijf Tuur®. Dit bedrijf is namelijk onderdeel van een Belgisch familiebedrijf. De producten van Tuur® worden middels een duurzaam productieproces gemaakt in hun eigen Belgische fabriek. Niet alleen een duurzaam productieproces, maar extra duurzaam dus wanneer jij je matras of andere producten bij hen koopt. Die items hoeven namelijk niet de halve wereld rond voor ze bij jou geleverd worden. Een bewuste en goede keuze dus om bij hen te bestellen!

Het Tuur® matras

Terug naar mijn Tuur® matras. Ons bed heeft niet echt een standaard afmeting. Jim vond met zijn 183 cm lengte een normaal bed net iets te kort. Wellicht voor sommige mensen herkenbaar: hij lag met zijn tenen net uit het bed. Ik heb daar met mijn 158 cm lengte totaal geen last van, maar ik ben de moeilijkste niet. We kozen daarom voor een bed met een lengte van 210 cm. Nou is dat wellicht nog niet het vreemdste. We hebben namelijk ook een smaller bed dan “normaal”. Ons bed is namelijk 140 cm breed. Jim en ik liggen graag tegen elkaar aan en onze slaapkamer is nou eenmaal niet de allergrootste, dus we konden de loopruimte naast het bed goed gebruiken. De afmeting 140×210 cm is dus niet bepaald doorsnede en je vindt dus ook niet zo snel een matras in deze afmeting. Gelukkig is dat bij Tuur® geen probleem. Zij produceren ook matrassen op maat.

review matras van tuur matras

Onze mening

Het matras was op het eerste oog echt heel anders dan ons vorige. Het was een stuk dikker en daarnaast leek het ook wat zachter te zijn (net als de hoofdkussens). Het matras heeft 7 ergonomische zones die ervoor zorgen dat het matras perfect aansluit bij je lichaam en de beste ondersteuning geeft. Het matras heeft 2 zijdes met elk een eigen hardheid. Zo kies je zelf of je gaat voor wat zachter of wat steviger comfort. Ook niet onbelangrijk om te weten: alle Tuur® Matrassen zijn anti-allergeen en anti-bacterieel. Ideaal dus voor mensen met huisstofmijt.

Inmiddels liggen we alweer ruim een maand op het matras en kunnen we alleen maar lovend erover zijn. Het matras ligt echt heerlijk. Waar ik voorheen nogal eens wakker werd met hoofdpijn die uit mijn nek straalde, heb ik dat nu simpelweg al een maand niet gehad. Ik merk echt dat het matras zich perfect aan je lichaam vormt. Je zakt er dus niet in weg, maar je heupen kunnen wel hun vormen behouden tijdens het liggen op je zij. Jim is een echte buikslaper en ook hij ligt lekkerder dan ooit.

Tuur® is ook zo overtuigd van het comfort van hun matrassen dat ze je 120 nachten op proef bieden. Bevalt het matras je dus niet, kun je gewoon retourneren. Nou wij doen dat dus niet, want wij zijn dik tevreden!