De prullenbak is nou niet echt het meest fancy item in je interieur. Wellicht heb je hem zelfs in een keukenkastje verstopt. Die tijd is voorbij! De prullenbak mag gezien worden. Gebruik hem als echte eyecatcher in je keuken! Hoe je dat doet, waar je aan moet denken en een flinke dosis inspiratie deel ik in deze blog.

De mooiste prullenbakken

Ga ik nou echt een hele blog wijden aan prullenbakken? Ja, dat ga ik zeker doen. Vorig jaar kreeg ik van de goedheiligman (of was het eigenlijk gewoon Jim) een mooie Brabantia prullenbak. Het was de Bo Touch Bin in (hoe kan het ook anders) mat zwart. Sindsdien staat hij te shinen in mijn keuken. Nu onze keuken in het nieuwe huis ook bijna klaar is, zal hij ook daar een mooi plekje krijgen. 

Diverse modellen 

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende modellen prullenbakken. Je kunt hem helemaal laten aansluiten bij jouw interieur. Ik koos voor de Bo Touch Bin omdat hij hoog op zijn poten staat. Zelf vind ik dat heel ruimtelijk ogen waardoor de prullenbak niet een “lomp” item wordt in je keuken. Mijn persoonlijke tip is wel om een niet al te grote prullenbak te nemen. Zeker wanneer je niet al te veel afval hebt. Wij hadden hiervoor een grote ronde prullenbak. We dachten bij aankoop dat het handig was dat hij zo groot was. Zo kon er lekker veel in. Toch merkten we dat we telkens de zak er al uit haalden wanneer hij nog half leeg was. Vaak begon het te schimmelen of te stinken en dat wil je uiteraard niet in huis hebben. Je kunt dus beter (naar mijn mening) meerdere kleine vakken hebben, dan één grote bak. 

prullenbak

In allerlei kleurtjes 

Koelkasten waren nooit aantrekkelijk tot SMEG kwam met de meest vrolijke kleurtjes. Toen mocht je koelkast ineens gezien worden. Met prullenbakken is dat inmiddels hetzelfde. Je hebt allerlei kleuren prullenbakken. Ook heb je tegenwoordig zelfs prullenbakken met een leatherlook buitenkant. Zo is je prullenbak ineens een stoer woonaccessoire. 

Recyclen 

Wanneer je een nieuwe prullenbak uitkiest, moet je ook zeker even nadenken over het type afval. Ik weet niet hoe het bij jullie gemeente geregeld is, maar bij ons moet alles apart aangeboden worden: PMD, groen, karton en restafval. Als je dit goed scheidt zul je merken dat het meeste afval PMD zal zijn. Hiervoor kun je dus beter een aparte prullenbak gebruiken. Wij gebruiken onze afvalbak voor groenafval en restafval. Mocht je het handig vinden het plastic afval (PMD) toch dichter in de buurt te hebben, dan kun je ook kiezen voor een prullenbak met 3 vakken. De Sort & Go bakken van Brabantia zijn ook echt een aanrader om je afval goed te kunnen scheiden. 

prullenbak in je keuken

Nog een tip van mij: gebruik verschillende kleuren recycle bakken. Zo kunnen de kindjes (mocht je die hebben, net als ik) ook meehelpen met het afval scheiden. Zij zijn immers de toekomst!

Heb je ook mijn blog gezien met daarin de mooiste zwarte keukens