Het is misschien wel een van de meest geliefde hordeuren van ons kleine kikkerlandje, de plisséhordeur. Oorspronkelijk komen deze populaire hordeuren uit Japan, totdat het in 1999 werd geïntroduceerd in Europa. 

Een plissé hordeur zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke manier je deur open kan doen zonder de gevolgen van nare en vervelende insecten zoals vliegen en muggen. De manier waarop deze hordeuren werken zorgt ervoor dat ze misschien we de perfecte oplossing zijn voor jouw huis!

Wat maakt een hordeur een plissé?

Er zijn erg veel verschillende hordeuren op de markt. Maar wat maakt een hordeur eigenlijk een plissé hordeur?

Een van de kenmerken van een plissé hordeur is de werking. Waar veel verschillende hordeuren oprollen als deze open gaan, vouwen plissé hordeuren zichzelf op. Doordat het gaas op deze manier gevouwen wordt is een plissé hordeur vaak van stevigere kwaliteit dan oprollende hordeuren. 

Bevestig aan de binnenkant, geniet van de buitenlucht

In de lente en zomer is het natuurlijk heerlijk genieten om je voor- of achterdeur lekker wagenwijd open te gooien. Het is alleen wel minder genieten als je daardoor een hele hoop muggen, vliegen en andere ongewenste insecten in je huis krijgt. 

Een plissé hordeur is dan wellicht de oplossing die jij zoekt! Zo is een plissé hordeur te gebruiken als een schuifdeur. Je bevestigt een plissé hordeur gemakkelijk aan de binnen- of buitenkant van je deurpost. Dit zorgt ervoor dat je de hordeur altijd op een plek kunt hebben waar jij hem wilt!

Voor ieder interieur geschikt!

Je huis is natuurlijk een reflectie van wie jij bent. Je richt het dan ook in op een manier waar jij je goed bij voelt en met spullen die jij mooi vindt. Als je een plissé hordeur wilt hebben, dan moet deze daar natuurlijk ook wel bij passen!

Gelukkig zijn er vandaag de dag erg veel verschillende stijlen, soorten en bronnen van inspiratie te vinden. Zo weet je zeker dat er ook een plissé hordeur is die past bij jouw specifieke woonwensen. 

plisse-hordeuren

Op maat te maken 

Het is natuurlijk wel cruciaal dat een hordeur past op de deur waar deze gemonteerd wordt. Als de hordeur niet goed past dan is de kans aanzienlijk groter dat je last zult gaan krijgen van ongewenst ongedierte. 

Als je er zeker van wilt zijn dat jouw plissé hordeur helemaal past, dan kun je er altijd voor kiezen om deze op maat te laten maken. Dit zorgt ervoor dat je gegarandeerd het best effect hebt tegen deze kleine binnendringers. 

Onderhoudsarm

Een plissé hordeur is van zichzelf behoorlijk onderhoudsarm. De deuren kun je dan in veel gevallen ook eenvoudig schoonmaken met een simpele vochtige doek, waardoor het reinigen eenvoudig is. Het gaas is makkelijk schoon te krijgen met een doekje. Deze kun je vervolgens in de lucht laten drogen.

Houdt er rekening mee dat als je er voor kiest om de plisséhordeur buiten te plaatsen je deze vaker schoon zult moeten maken.  Lees ook deze tips tegen muggen in huis.