Een zolder om van te dromen: dat wil toch iedereen? Strak gestucte muren, grote ramen met veel lichtinval en vooral geen rommel… Een etage waar je van kunt maken wat je wil, van een harmonieuze slaapkamer met kingsize bed tot een ruime speelzolder voor de kids.

Voordat je die droom waar kunt maken, moet je natuurlijk eerst af van de schuine muren, kleine raampjes en bergen troep. Hoe je dat simpel, snel én kostenbesparend doet? Door een dakkapel in 1 dag te laten plaatsen! In dit artikel vertellen we je er meer over.

Dakkapel in 1 dag laten plaatsen: hoe kan dat?

Een gloednieuw dakkapel in 1 dag op je dak, kan dat echt? Ja zeker! Tegenwoordig bestaan er namelijk zogenaamde prefab dakkapellen. Deze worden geprefabriceerd, wat betekent dat alle onderdelen van tevoren in een werkplaats van een dakkapelspecialist worden geproduceerd. De zijwangen, het dak en het kozijn worden ook al in de werkplaats samengesteld. Zo hoeft de complete dakkapel alleen nog getransporteerd te worden naar jouw woning. Op de dag van plaatsing gaat het razendsnel: je hebt nauwelijks overlast en kunt direct genieten van meer licht, ruimte en woonplezier.

Traditioneel dakkapel versus prefab dakkapel

Een traditioneel dakkapel wordt direct op jouw dak gebouwd door de dakkapelspecialist. Het dak wordt zorgvuldig uitgemeten, waarna de expert alles ter plekke in elkaar timmert. Niet alles wordt a la minute gebouwd, zo worden houten en kunststof kozijnen van tevoren gemaakt. Waar bij prefab de dakkapel in 1 dag geplaatst wordt, duurt traditioneel bouwen vaak meerdere dagen.

dakkapel in 1 dag laten plaatsen

Is een prefab dakkapel dan geen maatwerk?

Het is gelukkig niet zo dat je bij prefab moet kiezen uit een selectie modellen. Integendeel: de dakkapel wordt volledig naar jouw wens gemaakt. Zo kun je gaan voor een klassiek dakkapel met plat dak, een modern dakkapel met een slepend dak of juist voor een uniek dakkapel met verhoogde nok. En wil je er geïntegreerde hemelwaterafvoer, weggewerkte zonweringsgeleiders en brandwerend glas bij? De keuze is reuze als het aankomt op dakkapellen. Gelukkig zijn de dakkapelexperts er om advies te geven over stijl, materiaal en kleur, zodat de dakkapel perfect bij jouw woning past.

Dakkapel in 1 dag: de voordelen op een rijtje

Als je kiest voor een prefab dakkapel in 1 dag laten plaatsen, dan kun je rekenen op de volgende voordelen:

  • Dakkapel in 1 dag geplaatst, waardoor je nauwelijks overlast hebt;
  • Lagere kosten dan bij meerdere dagen bouwen;
  • Uitgebreide keuze in modellen, materialen en kleuren;
  • Minder afhankelijk van de weersomstandigheden, aangezien alles in de fabriek geproduceerd wordt;
  • Het dak ligt maar kort open waardoor er minder kans is op waterschade;
  • Betere kwaliteit doordat er meer controle is in de fabriek dan bij directe bouw op het dak.

Wil je een dakkapel in 1 dag? Schakel dan de specialist in!

Enthousiast geworden na het lezen van dit artikel? Snappen we. Je kunt altijd een vrijblijvend adviesgesprek bij een dakkapelspecialist aanvragen. Zij vertellen je alles over een dakkapel in 1 dag plaatsen en kunnen met hun ervaring en kennis persoonlijk advies geven. Zo ben je een stap dichter bij jouw droomzolder en kun je straks genieten van zeeën van ruimte en licht.