Je ziet ze niet voor niets steeds  vaker terugkomen in interieurs: Een pelletkachel is super sfeervol en  ook nog eens energiezuinig! Wat wil  je nog meer?!

Pelletkachel

Terwijl ik deze blog schrijf heb ik  mezelf inmiddels al meer dan 30 keer  moeten corrigeren. Ik wil namelijk  de hele tijd automatisch  palletkachels schrijven. Het moet  natuurlijk pelletkachels zijn. In  een pelletkachel stook je namelijk  houtpellets. Dit zijn een soort  houtkorrels die bestaan uit  samengeperst afvalhout. Er is wel  degelijk verschil in kwaliteit van  de pellets die te koop zijn. Een  kleine tip: je kunt goede pellets  herkennen aan het feit dat ze heel  hard zijn en glimmen. 

pelletkachel

Energiezuinig

Pelletkachels zijn energiezuinig en  hebben een hoog rendement. Bijna  alle energie wordt omgezet naar  warmte. Pellets zijn een relatief  goedkope brandstof. Ook zijn ze  super milieuvriendelijk. Dezelfde  hoeveelheid CO2 als die er al  ontstaan was met de groei van de  boom die wordt gebruikt in de  verwerking tot pellets, wordt ook  weer uitgestoten tijdens de  verbranding: Co2 neutraal dus!
Onderzoek toont dat stookkosten met  meer dan 40% verminderen door het  gebruik van een pelletkachel. Heb je  overigens ook al mijn andere blog  gelezen over het besparen op energiekosten?

haardje

Gemakkelijk in gebruik

Je hoeft geen pyromaan-ervaring te  hebben om een Pelletkachel te  ontsteken. Ze zijn namelijk  computergestuurd en daarom kun je  hem met een afstandsbediening aan-  en uitzetten. Soms kan het zelfs met  een app op je mobiele telefoon. Ook  de temperatuur kun je regelen. In  een pelletkachel is een  temperatuurmeter ingebouwd. Wanneer  de ingestelde temperatuur in de  ruimte van de pelletkachel is  bereikt schakelt hij automatisch  terug. Ook zet hij een tandje bij  als de temperatuur daalt onder je  ingestelde temperatuur. Enorm  gemakkelijk dus en zo voorkom je dat  de ruimte ineens té warm wordt.  

Inpiratie

Buiten al deze voordelen vind ik  persoonlijk een pelletkachel super  sfeervol en mooi staan in de meeste  interieurs. Bekijk vooral ook even  de volgende instagrammers met een  Pelletkachel:

pelletkachels
open haard
energiekosten besparen

Fotocredits: @margreetvdsteeg @ikkewonen @wonenop203 @house_of_jipp