Heerlijk als het zonnetje weer in ons tuintje schijnt, maar we weten allemaal dat de zon soms te fel is. De schaduw opzoeken is dan geen overbodige luxe. Een parasol kan dan voor verkoeling zorgen. Alleen een kleur kiezen dat past bij je smaak en tuin is het allang niet meer. De keuze aan verschillende soorten parasols is enorm. Ik help je daarom een handje op weg om ervoor te zorgen dat jij de beste parasol koopt! 

Parasol kopen 

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om de schaduw op te zoeken in je tuin. Zo zijn op dit moment overkappingen enorm populair. Het grote voordeel van een parasol ten opzichte van een overkapping is dat het schaduw biedt, wanneer jij het wilt. Een overkapping biedt permanente schaduw, maar dat is wellicht niet helemaal wat je wilt. Om precies te weten te komen wat voor soort parasol je wilt, zul je de volgende vragen even voor jezelf moeten beantwoorden; 

  • Hoe groot is je terras?
  • Wat is je budget voor een parasol? 
  • Staat er veel wind in je tuin? 
  • Wil je de parasol gemakkelijk kunnen verplaatsen? 
  • Hoe gemakkelijk en snel wil je een parasol kunnen draaien en/of kantelen?
  • Komt de parasol boven een tafel te hangen? 
parasol kopen

Zwevende parasol 

Vooral die laatste vraag is belangrijk. Wil je namelijk schaduw bij je tuintafel, dan is een parasol met een middenmast niet zo handig. Een eettafel met gat voor een parasol is namelijk niet echt meer van deze tijd. Je kunt dan beter voor een zwevende parasol kiezen. Deze staat dan naast je tuintafel, maar het doek hangt dan boven je tuintafel waardoor er schaduw ontstaat op de juiste plek. De Palestro Parasol is daar een goed voorbeeld van. Je kunt de parasol (in 400×400 of 400×300) eenvoudig uitklappen boven je tuintafel en kunt door het draaiende en kantelende mechanisme ervoor zorgen dat je tuintafel uit de gehele dag uit de zon blijft. Wel zo handig tijdens een barbeque bijvoorbeeld. 

Solero Parasol 

Wanneer je een Solero Parasol koopt, weet je overigens sowieso dat je een goede parasol hebt gekozen. Het zijn kleurvaste doeken (met 4 jaar kleur garantie, maar in de praktijk behoudt het doek zijn diepe pigment nog langer) die ook nog eens duurzaam ontwikkeld zijn. Het doek heeft een waterafstotende coating zodat je ook tijdens een zomers buitje onder je parasol kunt blijven zitten. En ook die komen helaas weleens voor in Nederland!