Oké ik geef toe: die titel klinkt als een verkooppraatje. Dat ben ik alleen niet van plan. Wel wil ik in deze blog mijn enthousiasme overbrengen om flink wat te besparen op je maandlasten. Overstappen van energieleverancier zou je echt moeten doen!

Overstappen energieleverancier

Ik ben al sinds begin dit jaar enorm actief om onze maandlasten flink te verlagen. Ik lees allerlei budgetblogs om tips te krijgen hoe ik dit het beste kan doen. Hoewel we zelf al een aantal keer zijn overgestapt van energieleverancier, verbaas ik me telkens weer wat het verschil kan zijn. Ik schreef al eens eerder een blog over besparen op energiekosten, simpelweg door energiebewust te leven. Hiervoor moet je echter wel een aantal dingen veranderen en wellicht een investering doen. Door over te stappen van energieleverancier kun je ook flink besparen en dit terwijl je er vrijwel niets voor hoeft te doen!

Energie vergelijken

Begin bij het begin: ga energie vergelijken. Ik deed dit op https://www.energie-vergelijken.net. Je kunt hier eenvoudig jouw verbruik invullen en kijken welke aanbieder het beste voor jou is. Je kunt daar dan ook direct het nieuwe contract afsluiten. Je hoeft zelf helemaal niets te doen verder. Jouw nieuwe energieleverancier zegt op bij de oude energieleverancier. Zelf heb ik nu de juiste tactiek gevonden: elk jaar overstappen. Je maakt dan elk jaar gebruik van een mooie welkomstbonus.

Overstappen van energieleverancier

Andere manieren van besparen

Zoals ik al zei probeer ik op allerlei manieren geldt te besparen. Zo heb ik mijn abonnement bij mijn TV provider aangepast (ik kijk immers toch bijna alleen maar netflix) en ik heb een waterontharder gekocht (hiermee bespaar je ook energie). Het zijn allemaal kleine handelingen die je moet doen maar de besparen kan echt gigantisch zijn. Ik bespaar bijvoorbeeld met de nieuwe energieleverancier al 35 euro per maand. Dat is uiteindelijk toch 420 euro per jaar! Met het nieuwe TV abonnement bespaar ik 20 euro per maand: dus dat is ook weer 240 euro per jaar. Best wel de moeite toch om je er even een uurtje in te verdiepen?!