Hoe we ons huis inrichten heeft alles te maken met hoe we (willen) leven. Het motto: vaker de natuur in, zien we ook terug door die natuur juist naar binnen te halen.

Behang met de afbeelding van bloemen, vogels, bladeren in vooral groentinten. Rieten, rotan en rattan meubels. Leren handgreepjes aan keukenkasten. Linnen gordijnen. Houten stoelen. Planten, veel planten, en een tapijt van zeegras. Wat we eerder natuurlijk of landelijk noemden, noemen we anno 2020 outdoor. Ons huis inrichten met natuurlijke materialen is helemaal trendy! 

In de jaren zeventig zetten we onze vensterbank vol vetplantjes en cactussen en tegenwoordig is dat niet anders, met dat verschil dat we dat niet alleen maar doen omdat het leuk is, maar vooral omdat we daarmee aangeven dat we de natuur een warm hart toedragen. 

Duurzaamheid en duurzame materialen zijn een must have en we hunkeren ernaar om de natuur in huis te halen. Daarnaast willen we bouwen met natuurlijke materialen zoals bij houtskeletbouw. Het is wachten op de eerste nieuwbouwhuizen die niet in een bos worden gebouwd, maar waar een bos omheen wordt geplant. 

Fjällraven outdoor is in Zweden uitgevonden

In Scandinavië weten ze niet beter dan bouwen met duurzaam hout en deze landen worden dan ook vaak als voorbeeld aangehaald. Daar leven de mensen overigens veel meer en vaker ín de natuur, het zijn echte outdoor-liefhebbers. In Zweden is het normaal om op zaterdag met een Fjallraven rugzak de bossen in te gaan en uren weg te blijven. Kijkt niemand van op. Het is overigens het land waar de Fjallraven outdoor kleding, tenten en tassen uitgevonden zijn. 

Ook Nederlanders omarmen steeds vaker het buitenleven. Gek genoeg doet de coronacrisis daar nog een schepje bovenop. Doordat we meer aan huis gekluisterd zijn, hebben we ontdekt dat wandelen, hardlopen en fietsen in de natuur geweldig zijn en zowel ons lijf als onze geest goed doen. Ook hier krijgt het outdoorleven steeds meer fans. 

Natuurlijke materialen in huis en met de Kånken de bossen in

Doordat er meer thuis gewerkt wordt, blijken zelfs mensen vaker te kiezen voor wonen op het platteland. Als je toch niet naar kantoor hoeft, kun je net zo goed de stad uit gaan. En huizen buiten de stad zijn nog altijd goedkoper. Dat biedt nieuwe mogelijkheden. 

Al met al gaan we stapje voor stapje de Scandinaviërs achterna door in de weekenden vaker de natuur op te zoeken en ons meer bewust te zijn van het feit dat urenlang op kantoor zitten ons niet gelukkiger maakt. Vaker naar buiten dus, de natuur in huis halen door ons interieur te vullen met spullen van natuurlijke materialen of een huis te zoeken dat niet tussen beton maar tussen bomen staat. En in het weekend de volle natuurlaag krijgen door met de Fjallraven Kanken, de klassieke rugzak van het Zweedse outdoormerk, urenlang de bossen of duinen in te duiken.