Je kunt natuurlijk naar een woonwinkel gaan en daar een complete kopie van een showroom kopen en thuis uitstallen. Dat ziet er waarschijnlijk mooi uit, maar niet bijzonder en al helemaal niet “eigen”. Soms moet je even out of the box denken. Dat is niet altijd even makkelijk met al die inspiratie om ons heen. Ik help je daarom in deze blog op weg. Wil jij namelijk een haard in huis? Kies dan niet voor de bekende weg… deze 2 opties moet je in overweging nemen! 

Haard in huis 

Een grote wens van mij is om ooit een mooie haard in huis te hebben. Op dit moment kom ik niet verder dan een bio ethanol haardje. Heel gezellig en knus, maar niet het effect wat je eigenlijk wilt hebben. Ik verdiep me daarom regelmatig in alle mogelijkheden op het gebied van haarden en ik vond 2 opties waarvan je wellicht nog niet eens wist dat het bestond, of je moet er in ieder geval meer over weten. Want een speksteenkachel kopen stond vast en zeker nog niet op je to-do lijstje? 

Speksteenkachel 

Voor mij was dit een compleet onbekend product. Ik wist eigenlijk niet eens wat speksteen was. Speksteen is ontstaan onder enorme druk en bij hoge temperaturen. De steen is enorm goed in het opslaan van warmte. Kies je dus voor een speksteenkachel – dit is een kachel welke is bekleedt met speksteen – gebruik je de opgewekte warmte optimaal. Speksteen kan langere tijd, geleidelijk warmte afgeven. Zo geeft je kachel dus ook nog warmte als het vuur al is gedoofd. Je hebt dus minder hout nodig om langere tijd je huis te verwarmen. Ideaal natuurlijk en ook nog eens mega milieuvriendelijk. Helemaal van nu dus! 

speksteenkachel

Cinewall 

Nog een term die ik tegenkwam en voor niet geheel bekend was, is de cinewall met haard. Hier vind je zo’n cinewall voorbeeld. Ideaal wanneer je wilt genieten van de sfeer en warmte van een haard, maar ook gewoon praktisch tv wilt kijken. Zeker wanneer je een niet al te groot huis hebt, of een huis met weinig wanden zonder raampartijen, dé perfecte oplossing. Je kunt zo’n cinewall natuurlijk ook maken als roomdivider in je huis. Het grote voordeel is ook nog eens dat alle kabels etcetera van je tv allemaal netjes weggewerkt zijn. Een cinewall met haard is dus zeker mijn persoonlijke favoriet! 

soorten haarden

Hebben jullie al een mooie haard in huis?